Vaderdag staat om de hoek en gezien de meeste vaders (eigenlijk mannen in het algemeen) stiekem van binnen grote kinderen zijn, kan het leuk zijn om jouw vader eens te voorzien van een mooie LEGO set. In de LEGO Vaderdag cadeaus 2018 top 10 hebben we een aantal LEGO sets geselecteerd die jouw vader wel kan waarderen.

LEGO Vaderdagcadeaus 2018

We hebben de top 10 onderverdeeld in verschillende prijsklassen en per prijsklasse hebben we een aantal sets of een thema geselecteerd. Hoewel dit een top 10 is, hebben we bij sommige sets alternatieven toegevoegd die ofwel goedkoper zijn ofwel goed aansluiten bij de sets in kwestie. Alle sets zijn te koop bij LEGO Shop@Home en in de LEGO Brand Retail Stores, maar de meeste LEGO sets die we bespreken zullen ook bij andere speelgoedwinkels te koop zijn.

Nu is dit een LEGO Vaderdag cadeaus top 10, maar je kunt dit lijstje natuurlijk ook gebruiken zodra je opzoek bent naar een leuk cadeau voor jezelf of iemand anders 😉


LEGO Vaderdagcadeaus tot €75


1. LEGO 40188 Pencil pot en LEGO 40173 Picture frame

LEGO 40188 Pencil pot en LEGO 40173 Picture frame

Hoewel je met de grootste en duurste LEGO sets je vader een enorm cadeau kunt geven waar hij uren bouwplezier door heeft, is het mooiste cadeau toch iets wat praktisch is. Laat je vader weten dat je om hem geeft en geef hem de LEGO 40188 Pencil Pot met daarnaast de LEGO 40173 Picture Frame cadeau. Het mooie aan deze twee sets is dat ze namelijk gecombineerd kunnen worden, dus twee vliegen in één klap. Om het geheel af te maken kun je nog een foto van jezelf toevoegen. Wist je dat LEGO ook LEGO potloden, LEGO puntenslijpers, een LEGO pennendoosje en LEGO gummen verkoopt? Vind je deze cadeaus niets dan is de LEGO 40172 Iconic Brick Calendar misschien nog een leuke optie.

2. LEGO Speed Champions

LEGO Speed Champions

Bijna elke man houdt wel van auto’s, vooral snelle en klassieke auto’s doen het vaak goed. In het LEGO Speed Champions thema zijn genoeg snelle auto’s te vinden. De meeste Speed Campions sets zitten rond de €17,99, maar wil je je vader een compleet cadeau geven dan zijn de duurdere LEGO Speed Champions 75883 Mercedes AMG Petronas Formula One Team en LEGO Speed Champions 75889 Ferrari Ultimate Garage een goede optie.

3. LEGO BrickHeadz

LEGO BrickHeadz

Voor een klein presentje kun je je vader een LEGO BrickHeadz set cadeau doen. Dit is natuurlijk wel een zeer specifiek thema, maar met de diverse karakters uit films zit er vast wel een favoriet tussen. Denk hierbij aan Batman en Superman en Marty McFly en Doc Brown. Mocht je nou een creatieve vader hebben, of je wilt jezelf als BrickHeadz cadeau geven, dan is het LEGO BrickHeadz 41597 Go Brick Me setje een goede keuze.

4. LEGO Star Wars

LEGO Star Wars

Star Wars kent al sinds het allereerste deel een grote schare fans. Onder die fans dus veel mannen die inmiddels al vader of opa zijn geworden. Hierdoor is een LEGO Star Wars cadeau een prima keuze. Nu zijn er binnen dat thema de Ultimate Collectors Series, maar om het allemaal leuk te houden zijn sets als de LEGO Star Wars 75532 Scout Trooper & Speeder Bike, de LEGO Star Wars 75208 Yoda’s Hut, en de LEGO Star Wars 75205 Mos Eisley Cantina betere opties.


LEGO Vaderdagcadeaus tot €150


5. LEGO Ideas

LEGO Ideas vaderdag

In het LEGO Ideas thema vind je sets die LEGO doorgaans wellicht niet zelf zou hebben bedacht. Hierdoor zijn deze sets uniek en ideaal verzamelmateriaal. Heb je een vader die zijn jeugd in de 80’s heeft doorgebracht dan kan de LEGO Ideas 21314 TRON: Legacy set wel een leuk cadeau zijn. Is jouw vader iets ouder dan is de LEGO Ideas 21309 NASA Apollo Saturn V een aanrader en als deze sets nou niet geschikt zijn dan kun je hem misschien wel blij maken met de LEGO Ideas 21313 Ship in A Bottle.

6. LEGO Technic

LEGO Technic vaderdag

Voor de zeer technische vaders is een LEGO set waar de nodige technische inzicht voor vereist is wellicht een leuker cadeau dan de bovenstaande sets. We hebben de duurste en wellicht ook de meest uitdagende sets buiten beschouwing gelaten. Vaders die een wens hebben ooit een jacht te bezitten, kunnen alvast een voorproefje in huis halen met de LEGO Technic 42074 Racing Yacht. Heb je een vader met een toermotor, dan is de LEGO Technic 42063 BMW R 1200 GS Adventure een passend cadeau en vaders die gek zijn van vliegtuigen zullen de, nu afgeprijsde, LEGO Technic 42066 Air Race Jet wel waarderen. Een andere set, die duurder is dan €150, maar zeker een mooi cadeau is is de LEGO Technic 42078 Mack Anthem die ook nog eens omgebouwd kan worden tot een vuilniswagen.

7. LEGO Architecture

LEGO Architecture vaderdag

LEGO biedt zowel sets aan die speelfuncties bevatten als sets die bedoeld zijn om te displayen. Het LEGO Architecture thema valt onder de laatste en er zijn binnen dit thema leuke sets te vinden die niet zullen misstaan in de kast of op een plank in de huiskamer. Voor opzichzelfstaande gebouwen of monumenten zijn de LEGO Architecture 21042 Statue of Liberty en de LEGO Architecture 21029 Buckingham Palace prima keuzes, maar je kunt ook voor de skyline series gaan zoals de LEGO Architecture 21030 US Capitol Building en de LEGO Architecture 21034 London sets.

8. LEGO Marvel The Hulkbuster: Ultron Edition

LEGO Marvel 76105 The Hulkbuster Ultron Edition

Hoewel er binnen de Super Heroes thema’s genoeg kleine sets te vinden zijn die met name geschikt zijn om mee te spelen, is er één set die daar buiten valt. De LEGO Marvel 76105 The Hulkbuster: Ultron Edition is namelijk een set die geschikt is om ter display gezet te worden. Er is genoeg bouwplezier aanwezig en de Hulkbuster biedt, door zijn beweegbare armen en benen, de mogelijkheid tot wat accentuatie.

9. LEGO Creator Expert auto’s

LEGO Creator auto's vaderdag

Waar de LEGO Speed Champions meer bedoeld zijn als speelsets, zijn de LEGO Creator Expert auto’s voornamelijk bedoeld om te displayen. Stiekem komen deze sets meer in de buurt van modelbouw en dat maakt het bouwen van deze sets extra leuk. Voor fans van klassieke auto’s zijn de LEGO Creator Expert 10220 Volkwagen T1, de LEGO Creator Expert 10242 Mini Cooper en de LEGO Creator Expert 10252 Volkwagen Beetle bij uitstek geschikt om cadeau te geven. Gaat de voorkeur meer uit naar een bus en een Engels sausje, dan is de LEGO Creator Expert 10258 London Bus een goede kandidaat.


LEGO Vaderdagcadeaus vanaf €150


10. LEGO Exclusives

LEGO Exclusives vaderdag

Nu zullen de LEGO Exclusives sets voor een Vaderdagcadeau prijstechnisch ietwat te gek zijn. Mocht dit geen probleem voor jou zijn of gebruik jij dit lijstje omdat je om een andere reden opzoek bent naar een cadeau, dan maak je menig LEGO fan blij met onder andere de LEGO Creator Expert 10255 Assembly Square, de LEGO 75827 Ghostbusters HQ, en de LEGO Creator Expert 10257 Carousel. Er zijn natuurlijk meer exclusieve sets te vinden, maar omdat we die niet teveel willen benadrukken houden het we bij deze drie.


Deze top 10 is willekeurig samengesteld en hoewel we in dit geval Vaderdag hebben benadrukt, kan de lijst ook gebruikt worden zodra je opzoek bent naar een leuk cadeau voor jezelf of iemand anders.

Jouw mening telt!

Heb jij een vader die ook fan is van LEGO en sets verzameld en ben je van plan hem een LEGO setje cadeau te geven, of houd je het liever bij de standaard Vaderdagcadeaus? We zijn benieuwd en lezen jouw mening met plezier in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Dit LEGO Woordenboek maakt van jou binnen no time een LEGO expert!
– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?