Binnenkort verschijnt LEGO Art. Een nieuw thema van LEGO dat kunst benadrukt in de vorm van bouwbare mozaïeken. Dit nodigde ons uit om 10 LEGO Ideas projecten te vinden die gebaseerd zijn op kunst of een kunstzinnig karakter hebben. Dat bleek nogal een flinke uitdaging te zijn, maar de aanhouder wint. Hieronder 10 kunstzinnige LEGO Ideas projecten die jouw steun kunnen gebruiken.


LEGO Ideas Lizard

LEGO Ideas - Lizard

Dit project is gebaseerd op het werk van M.C. Escher en speelt met de principes van tweedimensionale objecten die transformeren naar driedimensionale objecten. De hagedis die getekend wordt, komt langzamerhand tot leven en kruipt als het ware van het papier. Het is een idee van Yvonne Strijbos die na positieve feedback heeft besloten hem in te dienen op LEGO Ideas. Het bouwwerk bestaat uit 1651 onderdelen.

Enthousiast geworden: Breng dan jouw stem uit op de LEGO Ideas Lizard


LEGO Ideas The Melting Brick

LEGO Ideas The Melting Brick

Dit project is de kleinste van deze verzameling kunstzinnige projecten en een eerbetoon aan twee van de meest iconische objecten van The LEGO Group. Een 2×2 Brick met een gat in de zijkant, bloedt gele elementen vanwaaruit een Minifigure wegloopt. Het beeld als het ware de geboorte van een gele Minifigure uit.

Enthousiast geworden: Breng dan jouw stem uit op de LEGO Ideas The Melting Brick


LEGO Ideas Vincent van Gogh – The Starry Night

LEGO Ideas Vincent van Gogh - The Starry Night

Vincent van Gogh is één van de grootste en bekendste schilders uit Nederland. De beste man is verantwoordelijk voor veel kunstwerken die wereldwijd aanzien genieten. Dit project is gebaseerd op de sterrennacht uit 1889. De fan-designer heeft getracht de iconische penseelstreken van het schilderij in LEGO vorm na te bootsen. Als extra zijn een Vincent van Gogh Minifigure inclusief ezel en een miniatuurversie van de sterrennacht toegevoegd. Het project is opgebouwd met 1552 onderdelen.

Enthousiast geworden: Breng dan jouw stem uit op de LEGO Ideas Vincent van Gogh – The Starry Night


LEGO Ideas Bob Ross – The Joy of Painting

LEGO Ideas Bob Ross - The Joy of Painting

Wie op internet zoekt naar schilderlessen, zal de naam Bob Ross vroeg of laat gegarandeerd tegenkomen. De beste man is niet alleen bekend om zijn bijzondere schilderstechnieken, maar valt ook op vanwege zijn flinke bos haar. De fan-designer van de inzending heeft Bob Ross als bouwbaar figuur inclusief schildersezel en schildersbenodigdheden ingediend.

Enthousiast geworden: Breng dan jouw stem uit op de LEGO Ideas Bob Ross – The Joy of Painting


LEGO Ideas Color Your World

LEGO Ideas Color Your World

Je bent zelf verantwoordelijk om kleur aan jouw leven te geven. Dit kan op het vlak van carrière, gezin, hobby, enz. Maar ook op de manier hoe je naar de wereld kijkt. Het lijkt soms een enorm zwart-wit gebeuren, maar probeer de mooie dingen in het leven te zien. Dit project benaderd dat principe. De boom krijgt alle kleuren van de regenboog en de rest van het canvas is wit. Daarmee aantonend dat jij baas bent over hoeveel kleur jij aan jouw leven wil geven. Bijgevoegd zijn twee Minifigures die je naar gelang aan kunt passen zoals jij wilt. Het geheel bestaat uit 543 onderdelen.

Enthousiast geworden: Breng dan jouw stem uit op de LEGO Ideas Color Your World


LEGO Ideas Salvador Dalì Tribute

LEGO Ideas Salvador Dalì Tribute

Surrealisme is een stroming binnen de kunst waar niets is wat het lijkt en objecten met elkaar verbonden zijn alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Salvador Dalí is een kunstenaar die bekend staat om zijn surrealistische creaties. De fan-designer van dit project heeft geprobeerd een aantal van de kunstwerken samen te vatten. Wie bekend is met het werk van Dalí, zal direct een aantal kunstwerken herkennen. Het meest bijzondere is de creatie van het “Droom veroorzaakt door de vlucht van een bij rond een granaatappel een seconde voor het ontwaken” kunstwerk in LEGO vorm. Ja, dat is de echte naam van de tijger/vis/granaatappel creatie.

Enthousiast geworden: Breng dan jouw stem uit op de LEGO Ideas Salvador Dalì Tribute


LEGO Ideas Pixel Art Gallery

LEGO Ideas Pixel Art Gallery

Om al die kunst te kunnen bewonderen dien je een museum of galerij te bezoeken. De bedenker van dit project heeft lang nagedacht hoe je dit het beste in LEGO vorm uit kunt beelden. De oplossing is deze Pixel Art Gallery, waarin een aantal iconische schilderijen tentoongesteld zijn. Om de schilderijen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen, is er bewust gekozen voor hetzelfde formaat in pixel art-vorm. Herken jij de kunstwerken?

Enthousiast geworden: Breng dan jouw stem uit op de LEGO Ideas Pixel Art Gallery


LEGO Ideas Van Gogh’s Sunflowers

LEGO Ideas Van Gogh's Sunflowers

De sterrennacht mag dan één van de bekendste creaties van Vincent van Gogh zijn, de zonnebloemen serie is geniet eveneens veel bekendheid. Het is officieel een serie van vijf werken waarvan er op drie 15 zonnebloemen geschilderd en op twee 12 zonnebloemen geschilderd zijn. Het Ideas project is gebaseerd op deze werken, maar bevat maar zeven zonnebloemen en een vaas. Desalniettemin is het duidelijk waar de inspiratie vandaan komt. Het geheel is opgebouwd uit 1150 onderdelen en bevat een Vincent van Gogh Minifigure inclusie ezel.

Enthousiast geworden: Breng dan jouw stem uit op de LEGO Ideas Van Gogh’s Sunflowers


LEGO Ideas Mona Lisa by Leonardo da Vinci – 2 in 1

LEGO Ideas Mona Lisa by Leonardo da Vinci - 2 in 1

Je kan veel zeggen over de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, maar één ding is zeker. Nog nooit ben je zo lang door iemand aangestaard als Lisa. Dit project is zowel een eerbetoon aan Leonardo da Vinci, alsook een creatie van de Mona Lisa in LEGO vorm. Waar het origineel jou van alle kanten lijkt aan te kijken, speelt ook dit project met de hoek vanwaaruit je kijkt. Van links naar rechts is de Mona Lisa zichtbaar, kijkt je vanaf de andere kant dan komt Leonardo da Vinci naar voren.

Enthousiast geworden: Breng dan jouw stem uit op de LEGO Ideas Mona Lisa by Leonardo da Vinci – 2 in 1


LEGO Ideas Relativity (M. C. Escher)

LEGO Ideas Relativity (M. C. Escher)

Het LEGO Ideas Relativity (M. C. Escher) is in het verleden al eens door ons uitgelicht. Toch verdient het een plekje in deze verzameling. Het project speelt net als het origineel, met de relativiteit. Van welke kant je het ook bekijkt, zijn de trappen onder invloed van de zwaartekracht. Door het bouwwerk te draaien, kun je de zwaartekracht op de juiste manier uitbeelden. Zwaartekracht is dus relatief, want waar de ene trap “normaal” lijkt te zijn, wijken andere weer af. Het geheel bestaat uit 2007 onderdelen.

Enthousiast geworden: Breng dan jouw stem uit op de LEGO Ideas Relativity (M. C. Escher)


4.5 10 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?