Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. Om deze projecten wat meer in de spotlights te zetten, lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes. In deze editie de LEGO Ideas – 1930’s John Deere Model B.


Het bedrijf John Deere is opgericht in 1837 te Illinois door, hoe kan het ook anders, John Deere. De boeren in Illinois hadden problemen met het ploegen vanwege de dikke prairiegrond. Als oplossing hiervoor maakte John, die smid was, een hooggepolijste, stalen risterploeg van een gebroken zaagblad. Vandaag de dag kennen we John Deere van de tractoren met de herkenbare groene en gele kleuren.

Corg86 is een liefhebber van de John Deere tractoren en heeft van de 1930’s John Deere Model B een LEGO versie ontworpen. De set bestaat uit 540 onderdelen en heeft de karakteristieke groene kleur en gele velgen. Corg86 heeft de tractor zo ontworpen dat hij een werkende aftakas heeft die verbonden is met de achterwielen. Ook de aparte stuurinrichting van dit model tractor heeft hij zo ontworpen, dat de voorwielen naar links en rechts gedraaid kunnen worden.

Mocht je enthousiast zijn geworden, dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten.

5 2 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?