Alice in Wonderland is een absurdistisch modern sprookje met knotsgekke karakters en het verhaal is bij vele geliefd. Zo ook bij de fan-designer van dit Alice in Wonderland project, die heeft geprobeerd de dromen van Alice na te bouwen met LEGO. Het is niet zomaar een bouwwerk geworden, maar één zoals je hem nog nooit hebt gezien. De fan-designer is verantwoordelijk voor de LEGO Steamboat Willy set en probeert met dit project wederom een succesvol LEGO Ideas avontuur te beleven.


Onder het motto “niets is onmogelijk”, is szabomate90 aan de slag gegaan een uniek bouwwerk te creëren dat een eerbetoon is aan Alice en haar avonturen. Dit wel op een manier zoals niet eerder uitgebeeld. Ze beleeft ze namelijk in haar dromen. Dit gaf de ruimte om een bouwwerk te maken waarbij de voorkant bestaat uit het gezicht van Alice, met daarachter de droom zoals ze hem in haar hoofd beleeft.

LEGO Ideas Alice in Wonderland

Hoewel er een eigen draai aan gegeven is, heeft de bouwer wel de rode draad van het verhaal intact gelaten. Door aan de strik te draaien, sluit Alice haar ogen en verdwijnt ze naar dromenland via een deur in de grond (down the rabbit hole). Alice glijdt vervolgens in een diepere slaap en ontmoet in de eerste kamer de pratende deurknop. Na het verkrijgen van advies, vervolg Alice haar reis naar de tweede kamer waar ze deelneemt aan de Causus Race. Na het rondrennen en weer opdrogen, reist ze af naar het huisje van de White Rabbit. In hetzelfde gebied in haar hoofd kan ze thee drinken met de Mad Hatter. Het laatste gedeelte in haar hoofd is gereserveerd voor een klein labyrint dat op schaal is van Microfigures. Hier regeert de Queen of Hearts, houd je hoofd er dus bij.

LEGO Ideas Alice in Wonderland

LEGO Ideas Alice in Wonderland

De gehele constructie is kleurrijk opgebouwd en is uniek in elk aspect. Het bouwwerk is voorzien van de nodige referenties en karakters uit het verhaal en bevat bovendien heel wat speelfuncties. De draaifunctie van de strik beperkt zich niet enkel toch het bedienen van The Rabbit Hole, maar hiermee bedien je ook de Caucus Race, het huis van de White Rabbit, de Tea Party met o.a. de Mad Hatter, en het labyrint met Microfigures. Alice in Wonderland is opgebouwd met zo’n 2000 onderdelen.

Mocht je enthousiast zijn geworden, breng dan vooral jouw stem uit. Hiermee maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden. Je kunt jouw stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.

4.1 7 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?