Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. Om deze projecten wat in de spotlight te zetten lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes. In deze editie: LEGO Ideas – Classic Corn Mill


In deze editie van Uitgelicht gaan we het project van shortbricks nader bekijken. Shortbricks heeft het project Classic Corn Mill bedacht. De hoofdrol in deze set is voor de graanmolen waar graan verwerkt wordt tot meel.

LEGO Ideas - CLassic Corn Mill

De boer brengt zijn geoogste graan naar de molen. Daar wordt zijn graan gedorst door een water aangedreven dorsmachine. Dit gebeurt door middel van een waterrad. Nadat het graan is gedorst wordt het naar de molensteen gebracht waar het verwerkt wordt tot meel. Als de meel in de meelzakken is gestopt, is het klaar om vervoerd te worden naar de gebruikers.

LEGO Ideas - Classic Cornmill

De molen is modulair opgebouwd en bestaat uit 2480 onderdelen. De wieken worden mechanisch aangedreven waardoor ze echt kunnen ronddraaien. De set bevat vier Minifigures waaronder de molenaar, zijn vrouw, zoon en een boer. Naast de molen bevat de set nog een tractor met aanhanger en een aantal loslopende dieren.

Mocht je enthousiast zijn geworden, breng dan vooral jouw stem uit. Hierdoor maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden.  Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?