Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. Om deze projecten wat in de spotlight te zetten lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes. In deze editie de LEGO Ideas – Disney Pinocchio: Geppetto’s Workshop


Pinokkio is de tweede lange animatiefilm van Walt Disney en verscheen in 1940. De film speelt zich voor een groot gedeelte af in de werkplaats van Geppetto. Deze werkplaats is door de fan-designer Shortbricks ter inspiratie gebruikt voor het zijn LEGO Ideas project.

LEGO Ideas - Pinocchio- Geppetto's Workshop

Het verhaal van Pinokkio is natuurlijk bij vele bekend. In zijn werkplaats heeft Geppetto een houten pop gemaakt met de naam Pinokkio. Als Geppetto op een dag wenst dat de levenloze houten pop tot leven komt en een echte jongen wordt, krijgt hij ‘s nachts bezoek van een fee. De fee geeft Gepetto wat hij wenst, maar maakt van Pinokkio geen echte jongen. Dit moet hij verdienen door goede daden te verrichten. Japie de Krekel biedt aan om dienst te doen als Pinokkio zijn geweten. Samen beleven ze allerlei avonturen met het doel terug te keren naar huis.

LEGO Ideas - Pinocchio- Geppetto's Workshop

De ontworpen werkplaats is in zijn geheel nagebouwd en kan opengeklapt worden. De binnenkant zit boordevol met herkenningspunten uit de film, waaronder de werkbank van Geppetto, zijn bed en Cleo in zijn viskom. De set wordt geleverd met drie Minifiguren van Pinokkio, Geppetto en Japie Krekel. De set bevat ook een Microfiguur van Japie Krekel. Figaro de kat en Cleo de vis mogen natuurlijk niet ontbreken.

LEGO Ideas - Pinocchio- Geppetto's Workshop

Mocht je enthousiast zijn geworden, breng dan vooral jouw stem uit. Hierdoor maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.

4.6 5 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?