Het uitgelichte LEGO Ideas project van deze week staat met de Fully Functional Music Box volledig in het teken van muziek. Muziek maakt bij veel mensen een groot onderdeel uit van het leven. Je kunt je erin verliezen, je gevoel ermee uiten of helemaal op losgaan. Maar het begint als kind bij de simpele tonen uit muziekdozen.


De muziekdoos is een volledige werkende variant. Om dit te bewerkstelligen heeft de fan-designer pacific_bricks een aantal LEGO Sound Bricks gebruikt. Door aanpassingen van de Sound Bricks, hebben ze ieder hun eigen toon. Dit is standaard niet het geval, maar pacific_bricks geeft aan dat het geluidsbestand op de Sound Bricks tijdens productie aangepast dient te worden.

LEGO Ideas Fully Functional Music Box

Door de rol aan te passen kun je zelf deuntjes bedenken of namaken. Door vervolgens aan de lier te draaien komt de muziekdoos tot leven. Optioneel kan er ook een Powered Up motor bevestigd worden. De mogelijkheden qua deuntjes en het af laten spelen zijn daarmee zeer uitgebreid. De muziekdoos bestaat in z’n geheel uit 2231 onderdelen inclusief de Sound Bricks.

Mocht je enthousiast zijn geworden, breng dan vooral jouw stem uit. Hiermee maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden. Je kunt jouw stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.

5 3 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?