Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. Om deze projecten wat in de spotlight te zetten, lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes. In deze editie de LEGO Ideas – Jungle Book: Mowgli and Baloo. 


“Als je van beren leren kan, van slimme beren leren kan, dan sta je later zelden meer voor aap. Nooit meer!” Liefhebbers van de Disney film Jungle Book zullen deze tekst vast herkennen van het liedje ‘Als je van beren leren kan’ wat beer Baloo zingt voor het kleine jongetje Mowgli. In de tekenfilm, die oorspronkelijk is uitgebracht in 1967, wordt baby Mowgli achtergelaten in de jungle. Een roedel wolven adopteren hem en voeden hem op. Aangezien het te gevaarlijk wordt in de jungle voor Mowgli besluiten ze dat hij terug moet naar de mensenwereld. Onderweg komen ze beer Baloo tegen die Mowgli wil leren om als echte beer te leven. In één van de scenes in de film zwemmen Baloo en Mowgli in de rivier en zingen ze het bekende liedje. Van deze scene heeft BrickGallery een set ontworpen.

Jungle Book: Mowgli And Baloo

Onder het motto van ‘less is more’ heeft BrickGallery een kleine vignet ontworpen waarbij Baloo op zijn rug in de rivier ligt te dobberen en Mowgli op zijn buik zit en luistert naar de wijze levensles die Baloo voor hem aan het zingen is. De set is ontworpen op een Plate van 16 x 16 en is simpel maar effectief uitgevoerd. De rivier is diagonaal opgebouwd en heeft aan weerszijden een stukje oever met aan één kant een boom met een bijenkorf erin. Mowgli wordt weergegeven als een Minifigure en Baloo als bouwbare figuur.

Jungle Book: Mowgli And Baloo

Uitgelichte LEGO Ideas projecten

Mocht je enthousiast zijn geworden, breng dan vooral jouw stem uit. Hierdoor maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?