Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. Om deze projecten wat in de spotlight te zetten lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes. In deze editie de LEGO Ideas Kingfisher van Florien Sijbers-Bos.


Wat eerst een onschuldige deelname aan een uitdaging was, is uitgedraaid in een inzending op LEGO Ideas. Na heel veel positieve reacties, waagt Florien Sijbers-Bos haar kans om van de LEGO Ideas Kingfischer een echte set te realiseren. Na amper drie dagen ontwerpen, kwam ze met dit prachtige resultaat van een ijsvogel op de proppen.

Kingfisher

De Kingfisher is een vogelsoort dat vrijwel over de hele planeet te vinden is. Door zijn typerende snavel en verschillende oranje- en blauwe kleurtinten is hij een opvallende verschijning. Zoals de naam al laat blijken, zijn vissen, waterinsecten en dergelijke zijn favoriete maaltijd. Eenmaal hij zijn prooi in de gaten heeft, duiken ze naar beneden en vangen ze hun prooi voordat ze het doorhebben.

Kingfisher

Kijkende naar de details van deze vogel is het duidelijk dat dit goed vertaald is naar deze inzending. Het geheel is gebouwd op een 32×32 Baseplate en door het spetterende water krijg je de indruk dat hij het water uitgevlogen komt. Het eindresultaat zorgt voor een geslaagd geheel en zou erg mooi staan ter display.

Kingfisher

Uitgelichte LEGO Ideas projecten

Mocht je enthousiast zijn geworden, breng dan vooral jouw stem uit. Hierdoor maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.

5 5 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?