In het verleden hebben we het LEGO Ideas Relativity project van Ijscoman (Tijs Oliemeulen) uitgelicht. Tijs heeft sindsdien niet stilgezeten en heeft een nieuw project op LEGO Ideas staan die jouw steun kan gebruiken, de LEGO Ideas King’s Knight’s Prison Island. reden voor ons om het project in de aandacht te zetten en een aantal vragen te stellen aan Tijs.


Ergens midden op de oceaan in het land der LEGO Pirates, Castle en Adventurers, staat een gevangenis. Een ideale plek om al dat gespuis op te sluiten en ontsnappingen tot een minimum te beperken. De gevangenis heeft een pier waar boten aan kunnen meren om goederen of gevangenen naar het eiland te transporteren. De kraan bij de pier zorgt voor het ergonomisch uitladen van de goederen. De gevangenis is voorzien van een wachttoren met ballista om eventuele gelukszoekers een lesje te leren.

Een deel van de rotspartij en toren kan opengeklapt worden voor makkelijke toegang tot de kelder/gevangenis, de trappen, opslagruimte en slaapvertrekken van de wachters. Dit gevangeniseiland is opgebouwd met iets meer dan 2200 steentjes, bevat zes Minifigures: 5 wachters en 1 gevangene.

[Uitgelicht] LEGO Ideas King's Knight's Prison Island

Wij hebben de Nederlandse MOC-designer Tijs Oliemeulen onderworpen aan een reeks korte vragen over dit project, waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en welk project hij graag in de aandacht wil zetten.

V: Hoi Tijs! Wat een leuk ontwerp! Waar heb jij jouw inspiratie vandaan gehaald voor dit project?
A: Ik wilde een rotseiland maken, met daarop een nog nader te bepalen landschap. Maar dat werd vanzelf een kasteel-achtig gebouw, dus toen heb ik er een ridder-thema bij bedacht.

V: Het ontwerp ademt Classic Castle uit. Is dit één van jouw favoriete thema’s?
A: Absoluut! Als kind bestond mijn LEGO-collectie voor het grootste gedeelte uit castle-sets en bouwde ik niets anders dan kastelen. Toen ik op latere leeftijd LEGO vanwege m’n dochter herontdekte, was het Disney-kasteel de eerste nieuwe set die hier in huis kwam. Ik heb helemaal niets met Disney, maar het is wel een prachtige set.

V: Welke features heb je verwerkt in de MOC?
A: Het moet er niet alleen leuk uitzien, maar er moet ook mee gespeeld kunnen worden. Daarom kunnen de rots en de toren open geklapt worden, en is er een volwaardig interieur. Het kleine bootje vind ik zelf ook goed geslaagd.

V: Kun je met de lezers van Bouwsteentjes delen hoelang je bezig bent geweest met het design?
A: Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee. Over enkele maanden verdeeld ben ik er af en toe een avondje mee zoet geweest. Ik kan zoiets best een paar weken laten liggen voordat ik er weer mee verder ga. 

V: Hoe begin jij eigenlijk aan zo’n project? Wat is jouw aanpak?
A: Ik ben begonnen dus met het sculpten van de rots, want daar was het me in eerste instantie om te doen. Op het eiland hebben wel 3 verschillende gebouwen gestaan voordat deze er stond, het is dus een beetje van alles proberen en we zien wel wat het wordt.

V: Heb je tips voor LEGO fans die aan een MOC willen beginnen of hun kansen willen wagen op LEGO Ideas?
A: Echt tips heb ik niet. Persoonlijk plaats ik alleen iets op LEGO Ideas, als ik vind dat het ook echt iets toevoegt aan de sets die er al zijn. Het moet er niet alleen leuk uitzien, maar het moet ook origineel zijn en mee gespeeld kunnen worden.

V: Is er een project op Ideas die jij te gek vindt en wilt benoemen?
A: ja, het Jazz Quartet. Deze wil ik zo ontzettend graag zelf bouwen!

Dank je wel! Ik wens je alvast veel succes met al je (toekomstige) projecten!

[Uitgelicht] LEGO Ideas King's Knight's Prison Island

Uitgelichte LEGO Ideas projecten

Mocht je enthousiast zijn geworden, breng dan vooral jouw stem uit. Hierdoor maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas King’s Knight’s Prison Island project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?