Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. Om deze projecten wat meer in de spotlights te zetten, lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes.info. In deze editie het LEGO Ideas LEGO System H0 lorry project.

LEGO Ideas LEGO System H0 lorry

LEGO Ideas LEGO System H0 lorry

Houten meubels, gebouwen en uiteindelijk speelgoed. Voordat ze volledig over gingen op plastic, lag de focus van LEGO bij andere producten. Zo hebben ze ook metalen auto’s geproduceerd. Het tijdperk – de zestiger jaren – waarin dit gebeurde ligt al even achter ons. Fan-designer Tomoell ziet graag deze LEGO System H0 lorry weer tot leven komen. Dit wel als plastic variant. Waar de schaal van de LEGO System H0 lorry 1:87 was, is dit model ongeveer 1:22. Daarmee is hij grof gezegd viermaal groter dan het origineel. De truck is 14 Studs breed en bestaat uit 620 onderdelen. Om geheel in de sferen te blijven van deze metalen auto’s, is er een voetstuk bijgevoegd die bestaat uit 182 onderdelen. Op het voor- en achteruit rijden na, zijn er geen speelfuncties toegevoegd. Dit is bewust gedaan, omdat het met name bedoeld is om ter display te zetten.

LEGO Ideas LEGO System H0 lorry

Mocht je enthousiast zijn geworden, dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Laat van je horen!

Wat vind jij van dit project? Ben jij van plan je stem uit te brengen of heb je dat inmiddels al een keer gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?