Helaas krijgt niet elk LEGO Ideas project evenveel aandacht en daarom lichten we elke week een LEGO Ideas project uit. In deze editie de LEGO Ideas Praga V3S Crane door Ricko.

LEGO Ideas Praga V3S Crane

De Praga V3S Crane was een van de beste off-road trucks van zijn tijd. Tussen 1953 en 1964 werd de truck geproduceerd in voormalig Tsjecho-Slowakije en er zijn rond de 130.000 uit de fabriek gerold. De truck werd voor verschillende doeleinden gebruikt. Het leger kon ermee uit de voeten, maar hij werd gebruikt om vloeistoffen te vervoeren. De versie op LEGO Ideas is de uitvoering met een kraan.

LEGO Ideas Praga V3S Crane

De kraan kan 360° draaien en omhoog en naar beneden bewegen. Er is een krat toegevoegd die getakeld kan worden. De deuren van de truck en kraan zijn te openen en er is een ingericht interieur. Voor stabilisatie is de kraan voorzien van vier stempelpoten.

LEGO Ideas Praga V3S Crane

Of het project ooit het levenslicht zal zien als echte LEGO Ideas set is geheel onduidelijk. Mocht je enthousiast zijn geworden dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen op dit project kun je doen op deze pagina.

Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Praga V3S Crane project en ben jij van plan je stem uit te brengen, of heb je dat inmiddels al een keer gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?