Tegenwoordig ga je voor een optreden naar het theater, zoek je vertier in een amusementspark of bezoek je andere bezienswaardigheden voor eigen vermaak. Vroeger ging dat anders. Men had simpelweg geen vervoersmiddel om uren te rijden voor een optreden of een dag plezier. Gemak dient de mens en zodoende werden dorpen en steden geregeld bezocht door een Showman. Zie jij het wel zitten om een stukje geschiedenis in huis te halen? Bekijk dan dit uitgelichte LEGO Ideas Showman’s Engine project en breng jouw stem uit.


De door stoom-aangedreven voertuig van een Showman kon breed ingezet worden. Allereerst diende het als vervoersmiddel voor een caravan of attractie. Ook diende het als een lokkertje. Door het stationair laten draaien van de motor kon de Showman de aandacht trekken door de opgewekte energie te gebruiken voor de vele feestelijke lampen die hij had bevestigd. Mensen kwamen erop af als een beer op honing. Niet alleen de lampen werden voorzien van energie, ook de eventuele attractie van de showman kon tot leven gebracht worden. Dit alles om mensen te vermaken en geld te verdienen. De show kan beginnen.

LEGO Ideas Showman's Engine

De stoommachine is voorzien van een bewegende zuiger, bevat twee versnellingen, een neutrale stand en de achterwielen kunnen op de rem gezet worden. Ook is er voorzien in een werkend stuur. De caravan is de definitie van een Tiny House en bevat om die reden enkel dat wat nodig is, een bed, stoelen, een tafel en een fornuis voor het koken en het verwarmen van de caravan. Dit gehele project is opgebouwd met zo’n 1100 onderdelen en kan dienen als speel- en/of displayset.

LEGO Ideas Showman's Engine

LEGO Ideas Showman's Engine

Uitgelichte LEGO Ideas projecten

Mocht je enthousiast zijn geworden, breng dan vooral jouw stem uit. Hierdoor maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Showman’s Engine project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? We lezen ook graag als jij dit juist geen leuke set vindt. Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?