Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. Om deze projecten wat in de spotlight te zetten, lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes. In deze editie de LEGO Ideas – Smurfs Village.


De Smurfen zijn in de vijftiger jaren bedacht door de Belgische striptekenaar Peyo. Nadat Hanna-Barbera er in de jaren 80 een tekenfilmserie van heeft gemaakt, werden de Smurfen wereldwijd bekend. Naast de tekenfilmserie zijn er ondertussen ook een aantal films verschenen en hebben ze zelfs meerdere keren op nummer één gestaan in de top 40. Disneybrick 55 vond het blijkbaar hoog tijd worden voor een LEGO versie van de Smurfen en heeft daarom een Smurfendorp ontworpen.

LEGO Ideas Smurfs Village

Het dorp bestaat uit drie huizen. Ze worden bewoond door Grote Smurf, Knutsel Smurf en Smurfin. De huizen zijn volledig ingericht en voorzien van alle gemakken. Het dak kan verwijderd worden. Door middel van een scharnierfunctie kan het huis geopend worden zodat de huizen toegankelijk worden om er mee te spelen . Naast de drie huizen bevat het dorp nog een waterput en een klein beekje waarover een brug is gebouwd door Knutsel Smurf.

LEGO Ideas Smurfs Village

De set bevat zes Minifiguren te weten: Grote Smurf, Bril Smurf, Smurfin, Knutsel Smurf, Smul Smurf en Gargamel. Gargamel zijn kat Azrael mag natuurlijk niet ontbreken. Elk Minifiguur is voorzien van een eigen accessoire.

LEGO Ideas Smurfs Village

Uitgelichte LEGO Ideas projecten

Mocht je enthousiast zijn geworden, breng dan vooral jouw stem uit. Hierdoor maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.

4.6 7 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?