Helaas krijgt niet elk LEGO Ideas project evenveel aandacht en daarom lichten we elke week een LEGO Ideas project uit. In deze editie de LEGO Ideas Solex 3800 door FredL45.

LEGO Ideas Solex 3800

LEGO Ideas Solex 3800

Het concept van de Solex stamt uit het begin van de 20e eeuw. Het model met een motor boven het voorwiel voor de aandrijving werd in de tweede wereldoorlog door de Fransen  Maurice Goudard en Marcel Mennesson ontwikkeld. In de jaren erna werd de Solex doorontwikkeld, maar is grotendeels hetzelfde gebleven. De productie van het 3800 model werd gestopt in de jaren tachtig. Tegenwoordig worden er weer modellen geproduceerd in Hongarije en China. De meeste mensen zullen bij een Solex denken aan een Solextour. Het model hieronder is opgebouwd met zo’n 300 LEGO steentjes.

LEGO Ideas Solex 3800

Of het project ooit het levenslicht zal zien als echte LEGO Ideas set is geheel onduidelijk. Mocht je enthousiast zijn geworden dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen op dit project kun je doen op deze pagina.

LEGO Ideas Solex 3800

Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas project? Ben jij van plan je stem uit te brengen of heb je dat inmiddels al gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?