Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. Om deze projecten wat in de spotlight te zetten, lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes. In deze editie de LEGO Ideas – The Rainbow Fish.


The Rainbow Fish is een kinderboek geschreven door Marcus Pfister. Het boek – in Nederland en België beter bekend als ‘De mooiste vis van de zee’ – gaat over Regenboog, een vis met hele mooie schubben. Regenboog mag dan wel de mooiste vis van de zee zijn, toch is hij behoorlijk eenzaam. Dit komt omdat hij niets wil delen. Pas nadat hij zijn glinsterende schubben leert delen met andere vissen, krijgt hij veel vriendjes en is hij niet meer eenzaam.

The Rainbow Fish

Chef-009 heeft de hoofdrolspeler van dit boek gebruikt als ontwerp voor zijn LEGO ideas project. De set bestaat uit in totaal 419 onderdelen. Regenboog kan op een standaard worden geplaatst en zijn staart en vinnen kunnen heen en weer bewegen. De schubben zijn vrij gemakkelijk te verwijderen zodat ze naar eigen smaak op de vis geplaatst kunnen worden. Om de illusie te wekken dat Regenboog in de zee zwemt, lijkt de standaard op de zeebodem.

The Rainbow Fish

Uitgelichte LEGO Ideas projecten

Mocht je enthousiast zijn geworden, breng dan vooral jouw stem uit. Hierdoor maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas The Rainbow Fish project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?