Helaas krijgt niet elk LEGO Ideas project evenveel aandacht en daarom lichten we elke week een LEGO Ideas project uit. In deze – ietwat verlate editie – de LEGO Ideas Storm Whale.

LEGO Ideas The Storm Whale

LEGO Ideas The Storm Whale

Voordat je naar de foto’s kijkt en weer wegklikt, is het handig te weten dat dit project gebaseerd is op een populair kinderboek. In Nederland heeft het boek de titel De Kleine Walvis gekregen. Het boek werd in 2017 uitgeroepen tot prentenboek van het Jaar 2017. In De kleine walvis staan eenzaamheid en vriendschap centraal. Aan de hand van prenten wordt het verhaal verteld van een eenzaam jongetje en een kleine walvis die op het strand aanspoelt en hun leven voorgoed verandert. Het boek is in 35 talen vertaald.

LEGO Ideas The Storm Whale

Nu is het project niet perse bijzonder te noemen, maar het achterliggende verhaal is iets wat voor veel mensen herkenbaar is. De fan-designer heeft zijn best gedaan het project dezelfde sfeer mee te geven als het boek, in prentvorm.

LEGO Ideas The Storm Whale

Of het project ooit het levenslicht zal zien als echte LEGO Ideas set is geheel onduidelijk. Mocht je enthousiast zijn geworden dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen op dit project kun je doen op deze pagina.

Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas project? Ben jij van plan je stem uit te brengen of heb je dat inmiddels al gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?