In 2018 kregen de personeelsleden van LEGO en partners van LEGO deze LEGO 4002018 Santa and Reindeer set cadeau als kerstgeschenk. In dit artikel nemen we de set met jou door. Het is een unboxing als artikel zonder filmpje, maar met genoeg foto’s zodat jij een idee hebt van wat de set te bieden heeft. Omdat het geen review is, zal de set niet beoordeelt worden.

LEGO 4002018 Santa and Reindeer

LEGO 4002018 Santa and Reindeer

LEGO 4002018 Santa and Reindeer

De set is ter ere van het 40 jarige bestaan van het LEGO Minifigure tot stand gekomen. De designer heeft een bouwbare Santa Claus Minifigure ontworpen met een daarbij behorende slee en rendier. Maar daar blijft het niet bij. De set is tevens voorzien van drie cadeaus met daarin Minifigures die gezien kunnen worden als klassiekers. In de stijlvol vormgegeven doos, zitten acht genummerde zakjes met bouwsteentjes, vier instructieboekjes en twee zwarte slang-elementen met een lengte van 25,6cm. De instructieboekjes zijn ieders goed voor één van de vier bouwwerken. Boekje één is bedoeld voor de bouw van Santa Claus, boekje twee voor de slee, boekje drie voor de cadeaus en boekje vier voor het rendier. Hierdoor kan de bouw in etappes worden verdeel. Het bouwen van het alle facetten neemt ongeveer 2,5 tot 3 uur in beslag.

LEGO 4002018 Santa and Reindeer LEGO 4002018 Santa and Reindeer

De instructieboekjes zijn van het normale papier dat LEGO standaard gebruikt. In de boekjes staan korte verhalen over de set, de Minifigures en de kerstboom die van het nieuwe bioplastic is gemaakt. Buiten dat om natuurlijk de instructies voor het bouwen van de set en de parts list.

LEGO 4002018 Santa and Reindeer

De kerstman lijkt in eerste instantie groot. Tijdens de bouw valt echter op dat dit relatief meevalt. Wel is de kerstman in verhouding met de overige bouwwerken. De kerstman is voorzien van scharnierelementen in de heupen waardoor hij kan zitten of een lopende positie aan kan nemen. Dat laatste geeft de mogelijkheid de benen onafhankelijk van elkaar te bewegen, maar de kerstman zal niet heel stabiel staan. De armen zijn ook te bewegen. Dit wordt gerealiseerd door middel van kogelgewricht-elementen. Het hoofd – dat bestaat uit een halfronde 2x4x2 cilinder element in het geel met print – is volledig uniek en speciaal voor dit setje ontworpen. De kenmerkende baard, rode muts met witte pluim en het pak van de kerstman zijn netjes voorgegeven door gebruik van LEGO steentjes.

LEGO 4002018 Santa and Reindeer LEGO 4002018 Santa and Reindeer

De kerstman brengt cadeaus met zich mee. Een bouwbare krat zorgt voor een veilig transport van de cadeaus. De cadeaus zijn eveneens bouwbaar. Door middel van scharnierelementen kan de inhoud van de cadeaus ont- of verhuld worden. Elke verpakking bevat een uniek Minifiguurtje die als klassiek worden gezien. Het betreffen een dokter, piraat en Blacktron Minifig. Enkel de gezichten en torso’s zijn voorzien van een print. Vergeleken met de oude versies, zijn deze prints van een upgrade voorzien. Dit zorgt voor een strak resultaat. Buiten dit om is er weinig over de figuurtjes te vertellen.

LEGO 4002018 Santa and Reindeer LEGO 4002018 Santa and Reindeer LEGO 4002018 Santa and Reindeer

De slee mag natuurlijk niet ontbreken. De constructie is vrij grof en er wordt met name met grote Bricks gebouwd. Door het gebruik van Bricks met curve en plates wordt het hoekige karakter wat gebroken. Het onderstel wordt gerealiseerd door gebruik van Technic onderdelen. De slee biedt plaats voor de kerstman om te zitten en de krat kan achterop geplaatst worden. De kerstman en de krat blijven op hun plek zitten doordat er gebruik gemaakt wordt van 2×2 tiles met Stud.

LEGO 4002018 Santa and Reindeer

LEGO 4002018 Santa and Reindeer

Als laatste wordt de hand gelegd aan het rendier. Het rendier kent dezelfde vormen zoals ook te vinden is bij de standaard paarden die LEGO maakt. Het grote verschil zit hem in het hoofd met gewei en de staart. Het hoofd kan naar beneden en naar boven bewogen worden. De rest van het rendier is statisch. Dezelfde soort inkeping zoals ook te vinden is bij LEGO paarden, is aanwezig bij het rendier. De kerstman kan hierin geplaatst worden. De afmetingen zich goed op elkaar afgestemd. Het rendier dient de slee voort te trekken. Hiervoor worden er in de inkeping aan weerskanten de zwarte slang-elementen bevestigd met daar bovenop een rood cadeau zonder inhoud om het zicht wat te breken.

LEGO 4002018 Santa and Reindeer LEGO 4002018 Santa and Reindeer

Zodra alle facetten gebouwd en samengevoegd zijn, ontstaat er een fraai geheel. De kerstman, de slee, het rendier en de bijgevoegde cadeaus zijn proportioneel in orde. Het is met recht een set die je elk jaar met kerst in de huiskamer zet. De doos bevat een kleine instructie hoe de set opgeborgen kan worden. Hierdoor wordt er handig gebruik gemaakt van de bijgeleverde doos.

LEGO 4002018 Santa and ReindeerLEGO 4002018 Santa and Reindeer

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?