De Bricktober sets zijn ontstaan door een samenwerking tussen LEGO en Toy’s R Us. De winkelketen is na tegenvallende resultaten gedecimeerd tot nog maar enkele vestigingen wereldwijd. Toch hebben de twee bedrijven vorig jaar in Azië een aantal Bricktober sets uitgebracht. Als fervent verzamelaar van exclusieve sets, vond ik het tijd om ze voor een unboxing te gebruiken. In dit artikel vertel ik graag wat er bijzonder is aan de sets en wat ze te bieden hebben.


LEGO Bricktober 2019

De vier LEGO Bricktober 2019 sets zijn voorzien van een luxe losse doos-deksel combinatie. Op de deksel staan de sets afgebeeld en het LEGO logo. De doos is aan de onderkant voorzien van standaard informatie over de productie van de set, stikgevaar, etc. De doosjes zijn stevig en voelen luxueus aan.

LEGO Bricktober 2019

LEGO Bricktober 2019

In de doosjes bevinden zich twee zakje met bouwsteentjes en een sleeve met daarin twee bouwinstructies, een stickervel met stickers van het LEGO logo en een algemene informatieblad. De twee zakjes geven de mogelijkheid de standaard te bouwen en het vignet dat erop komt te staan. De instructies zijn een stuk dikker en steviger dan de standaard instructies die je van LEGO gewend bent. De vier te bouwen sets beelden ieder een ander seizoen uit (winter, lente, zomer en herfst).

LEGO Bricktober 2019

LEGO Bricktober 2019

LEGO Bricktober 2019

LEGO Bricktober 2019

De bouw begint bij de vier sets met de display. Dit is een kwestie van plates en bricks stapelen. Door de toevoeging van 1×1 bricks met Technic Hole aan de zijkanten, kunnen de sets met Technic pinnetjes met elkaar verbonden worden. Centraal aan de voorkant van de displays zijn zwarte 2×2 Tiles bevestigd. Normaliter behoren hier de LEGO logo stickers geplakt te worden. Omdat het een verzamelitem betreft, heb ik ervoor gekozen de stickers niet te plakken. Om toch een idee te geven hoe dat er uitziet, heb ik een witte 2×2 Tile met LEGO logo print op de winterset bevestigd.

LEGO Bricktober 2019

LEGO Bricktober 2019

De LEGO Bricktober 2019 sets zijn Micro Builds en het bouwen is een simpel werkje. Het doet wat denken aan LEGO Architecture. Ze zijn niet gebaseerd op een bepaalde locatie, maar de Aziatische invloeden zijn duidelijk zichtbaar. De vignetten komen goed tot hun recht in de zwarte displays. Tezamen vormen ze een mooi geheel dat niet zal misstaan op een plankje of een kast. Uiteraard geldt dat je een liefhebber moet zijn van dergelijke exclusieve sets.

LEGO Bricktober 2019

LEGO Bricktober 2019

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?