De wereld van LEGO kent veel verschillende niches. Zo zijn er veel fans van treinen, maar speelt LEGO hier nauwelijks op in. Voor treinfanaten is er goed nieuws. Unbrickable heeft namelijk een kickstarter lopen met Strukton Rail treinen. De opbrengst is bedoeld voor Unbrickable – een social enterprise – en de treinen worden enkel in productie genomen zodra het doel bereikt is.


Unbrickable Strukton Rail kickstarter

Enige tijd geleden hebben we Unbrickable en hun doelstellingen al uitgelicht op Bouwsteentjes. Omdat ze door middel van crowdfunding fondsen willen werven voor hun doel, vonden we het tijd hier wat aandacht aan te geven. Met de kickstarter kun jij jouw steun betuigen door een donatie. Het voordeel is dat je tegelijkertijd eigenaar wordt van één van de LEGO modellen. De modellen zijn gebaseerd op treinen van Strukton Rail en Unbrickable werk hiervoor met ze samen. De modellen worden enkel verstrekt zodra het doel is behaald.

Unbrickable Strukton Rail kickstarter

Strukton Rail is een infrastructuurbeheerder die ervoor zorgt dat het spoor goed onderhouden wordt. Het is een groot bedrijf waaronder ongeveer 3000 mensen tewerkgesteld zijn. Zij werken niet alleen in Nederland, maar ook bij vestigingen in België, Zweden, Italië, Denemarken, Amerika en Australië.

Unbrickable Strukton Rail kickstarter

Je kunt Unbrickable steunen en één van de rewards kiezen op de Unbrickable Strukton Rail kickstarterpagina. De prijzen zijn wat hoog, maar houd er rekening mee dat ze de fondsen gebruiken voor hun social enterprise en jongeren helpen die het lastig hebben in de maatschappij. De MOC’s zijn door dezelfde jongeren ontworpen.

Unbrickable Strukton Rail kickstarter


Jouw mening telt!

Wat vind jij van deze kickstarter en ben je van plan om je steun te geven? We zijn benieuwd en lezen jouw mening met plezier in een reactie 🙂

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!