Afgelopen vrijdag hebben Winfried en Michiel een bezoek gebracht aan LEGO World. Dit natuurlijk om te zien wat er zoals te beleven was, het voor AFOL interessant is en om zelf even weer kind te zijn 😉 Hieronder lees je een kort verslag over LEGO World 2019. Dit natuurlijk met de nodige foto’s.

Verslag LEGO World 2019

Zoals te verwachten was LEGO World een drukke bedoening. Dit was goed te merken, maar door de ruime opzet ondervonden we er geen hinder van. LEGO World is gericht op kinderen en kan dan ook gezien worden als het walhalla voor de niet AFOL. Als AFOL is er minder te beleven. Desondanks was de AFOL community goed vertegenwoordigd. De aanwezige MOC’s waren stuk voor stuk indrukwekkend. Enkele hadden we al eerder gezien op beurzen, andere enkel op foto’s.

Omdat het evenement gericht is op kinderen, is natuurlijk te verwachten dat alles daarop ingericht is. Er is genoeg te beleven. Denk hierbij aan autoracen, bouwen, kennis maken met LEGO Boost en springkussens. Dit is nog maar een topje van wat er te beleven valt. In de jaarbeurs zijn de hallen onderverdeeld is zones. Elke zone focust zich op een ander LEGO thema. Respectievelijk zijn er binnen de zones demonstraties en kunnen kinderen en hun ouders/begeleiders de handen uit de mouwen steken. Dit alles wordt gecombineerd met andere activiteiten. Denk hierbij aan het bouwen van Ninjago, Friends en City maxi-figs, met een poncho door een regen van LEGO Tiles lopen, het bewonderen van levensgrote bouwwerken, een handtekening krijgen van twee LEGO Star Wars designers, of het Mini-Billund museum en de Hidden Side bus bezoeken.

De aanwezige Toy Champ winkel was enorm te noemen. Niet alleen qua grootte, maar ook vanwege de hoeveelheid LEGO sets die te koop zijn. De prijzen van de sets zijn aantrekkelijk. Deels werd de verkoopadviesprijs gehanteerd, anderzijds liggen de prijzen lager. Uiteindelijk werd er 10% korting gegeven op de prijzen. Dit resulteerde in een aantal goede deals.

Al met al was LEGO World 2019 een geslaagd evenement. Voor de AFOL is er buiten de MOC’s weinig te beleven. De entreeprijs is te hoog om enkel daarvoor een bezoek te brengen. Voor ouders met kinderen krijg je voor de entreeprijs waar voor het geld. Er is genoeg te beleven en het evenement staat garant voor een dag vol plezier.

Disclaimer

Dit verslag is mede mogelijk gemaakt door LEGO Benelux die ons voorzien heeft van perskaarten. Dit verslag is geen review, maar geeft een impressie weer van wat er te verwachten valt van het evenement. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele manier invloed op de inhoud van dit verslag.