Afgelopen vrijdag heeft de LEGO Flagship Store Amsterdam officieel voor het eerst haar deuren geopend. We waren door LEGO Benelux uitgenodigd om de store te bezoeken voordat het grote publiek naar binnen kon. Hierdoor hebben we de winkel goed kunnen bekijken. Hieronder kun je lezen wat onze indruk van de store is en wat je ervan kunt verwachten.

Opening LEGO Flagship Store Amsterdam

Opening LEGO Flagship Store Amsterdam

De LEGO Flagship Stores staan bekend om hun ruime opzet, bouwwerken gebaseerd op het land en de stad waarin het zich bevindt, en de unieke ervaringen die ze te bieden hebben. De Flagship Store in Amsterdam is daar niet anders in. Zowel op de begane grond als de eerste etage, is alles zeer ruim opgezet. De unieke ervaringen waarvan gebruik gemaakt kunnen worden, bestaan uit een Mozaic Maker en de Minifigure Factory. Bij de eerste kun je alleen – of met iemand anders – plaatsnemen in het fotohokje. Er wordt vervolgens een foto gemaakt waarmee het apparaat een Bouwinstructie maakt van jouw foto. Een aantal tellen later komt er een doos vol 1×1 plates met daarin een bouwbeschrijving uit het apparaat rollen. De kosten hiervoor zijn €99,99

De Minifigure Factory biedt de mogelijkheid tot het personaliseren van een Minifigure. Bij één van de aanwezige computers kun je een Minifigure torso aan de voor- en achterkant voorzien van een design naar keuze. Klik op printen en jouw Minifigures zal voorzien worden van een print. De kosten voor het ontwerpen van een Minifigure kost €11,99. De ervaringen hierboven zijn die je mee naar huis kunt nemen. De Store biedt daarnaast nog leuke speelmogelijkheden die enkel in de winkel te beleven zijn. Zo is er de mogelijkheid om LEGO sets te testen, kun je bouwen aan het Amsterdam van de toekomst, kun je een bootje bouwen waarmee je kunt varen, en je vergapen aan alle bijzondere bouwwerken.

Daarover gesproken. De bouwwerken die in de LEGO Flagship Store Amsterdam aanwezig zijn, zijn stuk voor stuk gebaseerd op Nederland en in sommige gevallen in het bijzonder op Amsterdam. Hoewel ze er allemaal indrukwekkend uitzien, zijn de schilderijen (Rembrandt, Frans Hals, etc.) en de kunstwerken het meest indrukwekkendst. De schilderijen lijken tot leven te komen en zijn voorzien van bewegende ogen. De trap is volledig in het teken van M.C. Escher. Aan alle kanten komen de trappen en onmogelijke constructies tegemoet. LEGO zou LEGO niet zijn om de nodige humor in de bouwwerken te verwerken. Zodoende zijn er Minifigures te vinden die objecten laten vallen of waarbij het water uit de emmer valt. Op de begaande grond staat een enorme molen en de Bridge of Inovations. De molen staat prominent voor het raam en kan niet missen. Hetzelfde geldt voor de brug. De brug is bijzonder, want buiten de fietsers en Minifigures, zijn er ook symbolen te vinden van uitvindingen uit Nederland. We betrapten LEGO erop dat ze twee belangrijke uitvinden zijn vergeten (WI-FI en Bluetooth), maar veel andere hebben wel de eer gekregen (CD, microscoop, telescoop, etc.). Is jullie de scooter rijdende Old Amsterdam kaas al opgevallen?

Natuurlijk mogen de LEGO sets niet vergeten worden. Die zijn in getale aanwezig en netjes ingedeeld op thema en belangstelling. Buiten de standaard sets om zijn er ook kleine extra setjes te vinden die enkel via LEGO te koop zijn. Uiteraard kun je ook nog een aantal Minifigures samenstellen of onderdelen uit de PAB muur halen.

Dit verslag is tot nu toe met name een beschrijving van wat je kunt verwachten als je de winkel gaat bezoeken. Dat het een leuke ervaring is moge duidelijk zijn. Betreffende de “feestelijke opening” kunnen we zowel positief als negatief zijn. Door de grote roze LEGO bril bekeken was de opening natuurlijk geweldig. Maar zetten we diezelfde bril af, dan komen de ruwe randjes om de hoek kijken. Het was volgens de woordvoerder een ideale dag om de Store te openen (Black Friday). Je snapt natuurlijk dat dit verre van het geval was. Door de enorme drukte was er geen doorkomen aan. In de Kalverstraat was een drukte van jewelste. Er werden dan wel polsbandjes uitgedeeld om de boel goed in het gareel te houden, maar die moest je elders zien te bemachtigen. Wat resulteerde in het heen en weer lopen van mensen. Dezelfde plek gaf de mogelijkheid om de promoties op te halen nadat je klaar was met shoppen. Op zich prima bedacht, maar het was niet altijd even duidelijk. Over de exclusieve LEGO Store Grand Opening promoties gesproken. Die waren halverwege de dag volledig uitverkocht. Dit resulteerde vervolgens terecht in teleurgestelde LEGO fans. Je mag er immers vanuit gaan dat LEGO wel weet hoeveel mensen die dag de Store kunnen bezoeken. Zorg er dan in ieder geval voor dat je voor iedere bezoeker met een bandje en die voldoet aan de voorwaarden, een promo klaar hebt liggen. Qua organisatie was het deels goed, maar er was zeker ruimte voor verbetering.

Opening LEGO Flagship Store Amsterdam

De LEGO Flagship Store Amsterdam is een aanrader om eens te bezoeken. LEGO fans die niet in de buurt wonen, kunnen het zien als een leuk uitstapje dat een kleine twee uur plezier te bieden heeft. De Grand Opening was niet vlekkeloos – mede dankzij de datum – maar desondanks een mooie ervaring om mee te hebben gemaakt.

Laat van je horen!

Was jij aanwezig bij de opening aanwezig? Laat dan weten wat jij ervan vond. Viel het jou tegen of juist mee, heb je het idee dat het goed geregeld was of juist niet? Mocht je de Store op een later moment hebben bezocht of nog van plan bent te gaan bezoeken, dan horen we dat ook graag. Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media