De winnaars zijn bekend. De uitslag kun je hieronder lezen.

De zomer is hier, de coronabeperkingen zijn bijna allemaal van tafel en het vrije leven begint weer vorm te krijgen. Na 1,5 jaar gebukt te zijn geweest onder de maatregelen en waarbij er nauwelijks nog iets mogelijk was buiten de deur, mogen we nu weer van de vrijheid genieten. Onze nieuwe bouwwedstrijd staat daarom volledig in het teken van buitenactiviteiten die voor jong en oud leuk zijn: Foodtruckfestivals en festivals waarbij muziek de rode draad is. Eveneens geven we weer prijzen weg, ditmaal in samenwerking met Unieke Bricks!


Winnaars Winactie banner Bouwsteentjes - foodtruck

De winnaars van de LEGO foodtruck of festivalcreatie bouwwedstrijd zijn bekend. Zoals we al hadden meegedeeld, hebben we de prijzen ditmaal verdeeld onder fysieke en digitale creaties. Elke winnaar ontvangt een cadeaubon van €40 die te besteden is bij Unieke Bricks (de sponsor) en elke opvolger ontvangt een cadeaubon van €20. De winnaars kunnen een e-mail sturen naar michiel@bouwsteentjes.info o.v.v. Winactie foodtruck. Wij zullen dan spoedig de waardebonnen toesturen.

Winnaars digitale creaties:

1e plek: Pieter Kamp
2e plek: Dennis vd Schrootbrugge

Winnaars fysieke creaties:

1e plek: Jori Meenhuis
2e plek: Tom de Kessel


Aanpassing bouw- en winactie prijzen en reglement

Vanaf deze winactie voeren we een aantal veranderingen door hoe je kans maakt op een prijs en de te winnen prijzen en een aantal kleine regels. Het is niets schokkends, maar het is wel belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent.

Vanaf heden maken we onderscheid in digitale en fysieke ontwerpen. Dit houdt in dat we de twee beste digitale én twee beste fysieke bouwwerken van een prijs gaan voorzien. De verdeling van de prijzenpot wijzigt daardoor ook iets. Voorheen hadden we een 1e, 2e, en 3e plek en eventuele troostprijzen. Vanaf deze bouw- en winactie, hanteren we één winnaar en een follow up voor zowel digitale als fysieke bouwwerken. De derde plek vervalt, maar we hebben één prijswinnaar extra die we blij mogen maken. De totale prijzenpot blijft staan op €120, maar wordt nu anders onderverdeeld: €40 per persoon voor de winnaars en €20 per persoon voor de follow up winnaars. Troostprijzen zijn voor deze wedstrijd niet van toepassing, maar komen bij een volgende bouw- en winactie weer terug.


Bouw en win Winactie banner Bouwsteentjes - foodtruck

Bouw iets van LEGO dat te maken heeft met foodtrucks of festivals. Dit kan een foodtruck zijn met bankjes en andere aankleding, maar ook een podium, tent of uitrustplek na het feesten. De keuze is wederom aan jou. Het is wel van belang dat duidelijk is dat het om een foodtruckfestival of een muziekfestival gaat. Voor deze bouwwedstrijd geldt een beperkende factor.

Je dient één centraal object te maken dat je mag voorzien van aankleding zoals Minifigures, bankjes, kleedjes, etc. Een combinatie van meerdere hoofdbouwwerken is niet toegestaan. Een podium met lampen en geluidsapparatuur is uiteraard geen probleem, maar geen volledig festivalterrein. Ditzelfde geldt voor een foodtruck. Een truck met aanhanger en andere objecten zoals bankjes is prima, maar geen volledig festival. Je mag wederom twee bouwwerken inzenden. We selecteren daaruit de beste van de twee. Met die inzending maak je kans op het winnen. Gezien we de prijzenpot nu hebben verdeeld onder fysieke en digitale bouwwerken, is het wellicht handig je kansen te spreiden.

De creatie mag dus zowel digitaal als met echte onderdelen gemaakt worden. Gebruik voor een digitaal programma LDD of Bricklink Studio. Zorg dat de foto of render duidelijk is. Meedoen kan door jouw creatie in een reactie achter te laten en die te voorzien van een datum en naam (op de foto). Maak iets unieks dat in het oog springt en sleep één van de prijzen in de wacht.

LEGO Ideas Foodtruck
LEGO Ideas Foodtruck – door LEGOverwatch

Deelnameregels

 • Deelname bouwwedstrijd is enkel voor AFOL’s (16 jaar of ouder)
 • Het bouwwerk mag een digitaal bouwwerk zijn of uit echte onderdelen bestaan
 • Het bouwwerk moet een nieuwe creatie zijn en niet een al eerder afgebouwde MOC of bestaande set
 • Je mag maximaal 2 verschillende bouwwerken insturen
  • Deze dienen elk als losse reactie geplaatst te worden
 • Stuur maximaal 2 foto’s in door middel van een reactie onder deze winactie
  • Reageer onder jouw eerste post met een tweede foto
 • Vertel kort wat de inzending voor moet stellen
 • Zorg voor een naam en datum op de foto
 • Het bouwwerk mag enkel bestaan uit LEGO en geen andere items bevatten
 • Wij voegen jouw inzending toe aan de galerij van deelnemers
 • Inzenden kan tot en met zondag 15 augustus 2021

Winactie banner Bouwsteentjes - foodtruck

Zoals aangegeven, maak je kans op het winnen van sets naar keuze. Voor deze winactie werken we samen met Unieke Bricks die de prijzen sponsort. De winnaars krijgen een cadeaubon toegestuurd die ze naar eigen inzicht mogen gebruiken op de webshop van Unieke Bricks. Ditmaal hebben we geen troostprijs te vergeven. Hieronder de prijzenpot en verdeling.

Digitale creaties:

 • 1e plek: €40 cadeaubon voor Unieke Bricks
 • 2e plek: €20 cadeaubon voor Unieke Bricks

Fysieke creaties:

 • 1e plek: €40 cadeaubon voor Unieke Bricks
 • 2e plek: €20 cadeaubon voor Unieke Bricks

Voorwaarden:

 • De cadeaubon wordt per e-mail verzonden en eenmalig verstrekt.
 • De winnaars kunnen het bedrag op de cadeaubon gebruiken om LEGO sets te kopen.
 • Verzending van de sets geschiedt door Unieke Bricks
 • Er kunnen verzendkosten van toepassing zijn
 • Klik op ‘Disclaimer en extra voorwaarden’ voor meer deelnameregels.

Over unieke bricks

“Unieke Bricks is een online LEGO® winkel uit Deventer, waar je terecht kunt voor LEGO® sets en cadeaus voor alle leeftijden. Je kunt ervoor kiezen om je LEGO® producten gratis als cadeau te laten inpakken. Het cadeau kun je eventueel bij iemand anders laten bezorgen, voorzien van een leuke handgeschreven LEGO® wenskaart. Denk daarbij aan gelegenheden als verjaardagen, feestdagen (Sint/Kerst), speciale gelegenheden (Vaderdag/Moederdag), Valentijnsdag/liefde, Beterschap of gewoon zomaar, omdat je iemand aardig vindt. We hebben bijna 700 verschillende LEGO sets op voorraad en al onze zendingen worden goed verpakt in beschermend materiaal. Kijk jij of je kind liever naar leuke LEGO filmpjes? Daar hebben we een leuk speelplatform voor gemaakt. Kortom, we heten je graag welkom in onze Unieke Bricks webshop of op ons Unieke Bricks speel platform” Marco (eigenaar).


Deelnemers Winactie banner Bouwsteentjes - foodtruck


 • Wij (de redactie) selecteren de winnaars op basis van de mooiste en creatiefste inzendingen.
 • Bouwsteentjes behoudt zich het recht voor om deze winactie te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen of te annuleren.
 • Deze prijs wordt gesponsord en verzonden door UniekeBricks.nl Hiervoor hebben zij jouw gegevens nodig. Voor het verzenden van de prijs kunnen verzendkosten van toepassing zijn.
 • De troostprijzen (indien van toepassing) worden gesponsord en verzonden door Bedrukjeblokje.nl. Hiervoor hebben zij jouw gegevens nodig. Voor het verzenden van de prijs zal Bedrukjeblokje.nl de verzendkosten op zich nemen.
 • We trachten de prijzen zo spoedig mogelijk te versturen, maar zijn afhankelijk van beschikbaarheid en eventuele onvoorziene vertragingen.
 • De prijs is niet in te wisselen voor geld.
 • De winactie is exclusief voor bezoekers van Bouwsteentjes die een volledig ingevuld account hebben (naam, achternaam, gebruikersnaam, e-mail) en woonachtig zijn in België of Nederland.
 • We maken de winnaars bekend in dit bericht en in een reactie onder de reactie van de winnaar(s). Het innen van de prijs dient binnen 72 uur te geschieden door een e-mail te sturen naar het e-mailadres dat we vermelden. Indien er geen reactie is van de winnaar(s), zullen we de prijs wederom verloten. Indien er nadien nog geen reactie is, zal de prijs vervallen.
 • Familie, vrienden en redactieleden van Bouwsteentjes of de sponsor(s) zijn uitgesloten van het winnen van een prijs.
0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?