Enige tijd geleden introduceerde LEGO het Bricklink Designer Program. Een initiatief waarbij succesvolle Ideas projecten die het niet tot een officiële LEGO set gehaald hebben, alsnog kans maken om via Bricklink als set uitgebracht te worden. De selectie bestond uit 31 projecten zonder licentie, maar dit aantal is teruggebracht naar 28 projecten. Namelijk drie projecten van Robert Bontenbal zijn gecanceld uit het Bricklink Designer Program. Meer hierover in dit artikel. 


Bricklink werd enige tijd geleden door LEGO overgenomen en vormde het bedrijf het AFOL Designer Program om tot het Bricklink Designer Program. In het AFOL Designer Program konden LEGO fans een MOC indienen en als hun inzending genoeg stemmen had d.m.v. een crowdfunding als set uitgracht worden. Met het omgevormde Bricklink Designer Program krijgen Ideas projecten die de jury niet konden overtuigen een nieuwe kans om alsnog via Bricklink als sets uitgebracht te worden. Er was keuze uit 31 inzendingen verdeeld over 27 fan-designers, maar daar is sinds kort verandering in gekomen.

LEGO Ideas 21310 Old Fishing Store

De meeste LEGO Fans zal de naam Robert Bontenbal wel bekend in de oren klinken. Hij wist naam te maken met zijn LEGO Ideas 21310 Old Fishing Store, dat zeer goed werd ontvangen door het publiek. Het was dan ook heugelijk nieuws voor fans van zijn andere succesvolle, maar afgewezen LEGO Ideas inzending op het Bricklink Designer Program te zien verschijnen. Nu zijn de drie projecten van Robert, namelijk The Dive Shop, Boat House Diner en de Boat Repair Shop gecanceld. Zijn projecten worden namelijk via het bedrijf BlueBrixx – een Duits kloonmerk – verkocht. Hoewel dit nog niet bevestigd is, lijkt de kans groot dat dit aan de basis ligt van de genomen beslissing. Het is voor LEGO geen goede reclame om met een concurrent geassocieerd te worden. Er blijven dus nog 28 inzendingen over die alsnog kans maken om als set uitgebracht te worden.

[Bricklink Designer Program] Projecten Robert Bontenbal gecanceld


Laat van je horen!

Wat vind jij van de genomen beslissing dat de projecten van Robert Bontenbal gecanceld zijn? Snap jij de beslissing of had je het liever anders gezien? We lezen graag jouw mening als een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?