Voortgang updates:

06:50 – De Venetian Houses, Retro Bowling Alley en Clockwork Aquarium zijn ook de grens van 3000 pre-orders gepasseerd. De Modular LEGO Store is inmiddels niet meer te koop in regio Europa. Het is echter nog wel mogelijk om de vier overige sets te kopen. De vijf sets die geproduceerd worden zijn:

 • Modular LEGO Store
 • Mountain Windmill
 • Venetian Houses
 • Retro Bowling alley
 • Clockwork Aquarium

23:48 – Ook de Mountain Windmill heeft de 3000 pre-orders binnen weten te slepen en zal in productie genomen worden.

22:58 – Mountain Windmill, Venetian Houses en de Retro Bowling Alley kruipen langzaam maar zeker naar de 3K grens. Dat ze die grens bereiken lijkt voor nu een gegeven. Het Clockwork Aquarium heeft nog steeds iets voorsprong op de Seasons in Time.

22:30 – Quest Builder en Science Adventures lijken weinig pre-orders te krijgen. De twee staan onderaan en het lijkt erop dat ze het niet gaan halen. Het Clockwork Aquarium heeft momenteel een kleine voorsprong op de Seasons in Time Calendar set.

21:44 – Na enige tijd problemen met het pre-orderen van de Modular LEGO Store en Venetian Houses, zijn de twee sets aan de tas toe te voegen. De Modular LEGO Store gaat hard en is de eerste die de 3K heeft bereikt. De Mountain Windmill lijkt als tweede over de finish te komen. De strijd tussen Seasons in Time Calendar en Clockwork Aquarium is nog lang niet gestreden. De twee gaan gelijk op.


De tweede Bricklink Designer Program (BDP) crowdfund-ronde is van start gegaan. Hieronder alle informatie over deze nieuwe BDP Crowdfund-ronde.


BDP project verplaatst

Bricklink en LEGO hebben bekendgemaakt dat één van de deelnemende projecten – Brickwest Studios – van ronde 2 verplaatst is naar ronde 3. Dit uit respect voor het slachtoffer van de recente gebeurtenissen op de filmset van de film Rust. Brickwest Studios zal dus op een later moment te pre-orderen zijn. In plaats daarvan is uit ronde drie het Venetian House project naar voren gehaald. Je kunt alle deelnemende sets bekijken via op de Designer Program pagina bij LEGO. De pagina is tevens een goede manier om eventuele drukte op Bricklink te omzeilen als je een bepaalde set wil bestellen 😉

We’ve moved Venetian House forward into Round 2 and Brickwest Studio back to Round 3. This is out of respect for people affected by the recent tragedy on the set of Rust. We didn’t want to draw any unintended and inappropriate association between the fan design and the tragedy at this difficult timeBricklink team

LEGO Venetian House


BDP 2e Crowdfund-ronde

In december 2020 kondigden LEGO en Bricklink het Bricklink Designer Program (BDP) aan. Met het BDP krijgen Ideas projecten die de jury niet konden overtuigen, een nieuwe kans om via Bricklink als sets uitgebracht te worden. Meer over het Bricklink Designer Program lees je hier.

De start van de tweede BDP crowdfund-ronde is 9 november 21:00 uur. LEGO fans kunnen vanaf dan hun favoriete set steunen door ze te pre-orderen. De eerste vijf sets die in de crowdfund-ronde de 3000 pre-orders binnenhalen zullen als set worden geproduceerd. Van elke set die het haalt worden in totaal 10.000 exemplaren geproduceerd. De crowdfund-ronde opent op 9 november 21:00 uur en sluit op 14 december om 14:00 uur. De derde en laatste crowdfund-ronde zal ergens begin 2022 plaatsvinden.

De sets die je vooruit kan bestellen (inclusief de prijzen) vind je hieronder of op Bricklink. Alternatief kun je ze ook bekijken op de Designer Program-pagina op LEGO Shop@Home. Bij het klikken op één van de projecten word je doorgestuurd naar Bricklink zodat je een pre-order kan plaatsen.

Bricklink Designer Program - tweede crowdfund-ronde

De tweede Bricklink Designer Program crowdfund-ronde bestaat uit de onderstaande projecten:

Helaas is er ook nieuws te melden van een project dat het niet heeft gehaald. Het betreft Anatomini van Stephan Niks. De reden hiervoor is de complexiteit van het reeds bestaande model te herzien naar de standaarden van LEGO. Doordat dit te uitdagend is geworden en het doel niet gehaald kan worden, is het project gearchiveerd. Het is voor nu onbekend of het project later alsnog de mogelijkheid krijgt om alsnog deel te nemen.


Handig om te weten:

 • Enkel de eerste 5 projecten (per ronde) die 3.000 supporters hebben vergaard worden geproduceerd
 • Er worden maximaal 10.000 sets per inzending geproduceerd
 • De tweede crowdfund-ronde zal op 9 november 21:00 uur starten
 • Bestellen kan via Bricklink en afrekenen geschiet via LEGO Shop@Home (LEGO webshop)
 • Productie van de sets start in 2022
 • Je betaalt enkel zodra een project daadwerkelijk geproduceerd gaat worden
 • Je verdient VIP-punten op de aankoop van sets
 • Eventuele promo’s of acties van LEGO zijn niet geldig i.c.m. de BDP sets
 • Er volgt nog één crowdfund-ronde met andere sets

Laat van je horen!

Wat vind jij van de kandidaten van de tweede Bricklink Designer Program – crowdfund-ronde? Weet jij al welke sets jij gaat pre-orderen of vind je het deze ronde lastig? We lezen ook graag als je er zeker van bent dat je geen pre-order gaat plaatsen en waarom dit zo is. Laat jouw mening weten via een reactie onder dit artikel.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?