De inzamelingsactie “Draag een Bouwsteentje bij” was in 2018 een enorm succes. Niet alleen werden er veel Polybags gedoneerd, er werd ook enthousiast op gereageerd. Hieronder een kort verslag van hoe de actie uit heeft weten te pakken.

Draag een Bouwsteentje bij 2018

De inzamelingsactie was een groot succes. Met ruim 1200 LEGO Polybags hebben we heel wat kinderen blij kunnen maken. Elke Polybag staat gelijk aan één ernstig ziek kind dat even kan vergeten dat hij/zij zich in het ziekenhuis bevindt. De Polybags kwamen uit gans het land en er zijn ook heel wat winkels geweest die zo gul waren om te doneren. Enorme dank aan iedereen die heeft gedoneerd. Wil jij ook doneren dan kun je hier meer info vinden over de actie.

Draag een Bouwsteentje bij


Kinderziekenhuizen/instellingen die we hebben geholpen

De aanvragen van ziekenhuizen en hun medewerkers liepen erg snel binnen. De kinderziekenhuizen waar we donaties hebben gebracht zijn het Sophia Kinderziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, het Beatrix kinderziekenhuis, het Martini ziekenhuis, het Emma Kinderziekenhuis, het LUMC, Tjongerschans, en Jeugdformaat (jeugdzorg instelling). In België hebben het Maria ziekenhuis in Overpelt en het Koningin Paola kinderziekenhuis een donatie ontvangen.


Krant en Radio

De inzamelingsactie is een initiatief van Michiel en de LEGO Community in de Benelux. We gebruiken Bouwsteentjes.info om aandacht voor de actie te vragen. Gelukkig bleef het niet enkel bij ons, maar werd de actie ook opgepikt door de AD Delft en Radio 2 met Rabbering Laat. Spannend en leuk tegelijkertijd. Of dit nog veel extra zakjes heeft opgeleverd is niet bekend, maar aandacht voor de actie in ieder geval wel. Dat is eveneens belangrijk.

Michiel de Ruijter zamelt Lego in

Michiel de Ruijter is een groot lego-liefhebber en zamelt zo veel mogelijk lego in. Niet voor zichzelf maar voor ernstig zieke kinderen, die de feestdagen in het ziekhuis door moeten brengen.(voor meer info: michiel@bouwsteentjes.info)

Geplaatst door Rabbering Laat op Dinsdag 2 oktober 2018


Blijf de actie volgen/steunen

Meer informatie over de actie kun je vinden op de actiepagina van Draag een Bouwsteentje bij. Hier zijn ook de adressen te vinden waar de donaties naar verzonden mogen worden. Zodra we in 2019 de actie weer in het leven roepen zal daar een apart bericht van verschijnen.


Sponsors 2018

Sponsors Draag een Bouwsteentje bij

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?