Samen met de LEGO Community in de Benelux, zamelt Michiel met “Draag een Bouwsteentje bij” LEGO Polybags in. De actie is voor het eerst in het leven geroepen in 2018 en was een daverend succes. Wat “Draag een Bouwsteentjes bij” is en hoe jij eraan bij kunt dragen lees je hieronder.

Draag een Bouwsteentje bij

De inzamelingsactie is bedoeld voor kinderen die om diverse (ernstige) ziektebeelden in het ziekenhuis liggen of psychische problemen hebben. Het idee is dat deze kinderen rond en na de feestdagen een leuk presentje krijgen van de LEGO community in de Benelux. LEGO is als speelgoed natuurlijk bedoeld voor kinderen. Alle aspecten die komen kijken bij het bouwen, zullen gegarandeerd helpen om de aandacht tijdelijk even af te leiden van de pijn en stress die ze ervaren.

Het doel is om zoveel mogelijk LEGO Polybags in te zamelen. Welke soort LEGO Polybag maakt niet zoveel uit, ook LEGO Duplo Polybags zijn gewenst. Belangrijk is dat het 100% LEGO is en nieuw in verpakking zit. Nieuw is noodzakelijk vanwege de hygiëne! Zorg ervoor dat jouw naam duidelijk vermeld wordt als jij jouw donatie(s) opstuurt en graag een ere plek wilt bemachtigen 😉

Over “Draag een Bouwsteentje bij”

Welke kinderziekenhuizen?
Op dit moment werken we samen met o.a. het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht en het Beatrix kinderziekenhuis in Groningen. Het aantal ziekenhuizen die we uiteindelijk kunnen helpen is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid ingezamelde polybags. We willen niemand teleurstellen en lopen daarom niet te hard van stapel. Nieuwe aanvragen zijn altijd welkom.

Wie werken hieraan mee?
Dit is een inzamelingsactie van Michiel de Ruijter samen met de LEGO community in de Benelux. Op dit moment heeft hij de handen ineen geslagen met een aantal LEGO Facebook-groepen, maar ook sponsors in de vorm van LEGO winkels, bedrijven en niet LEGO fans.

Nederland en België?
Michiel houdt de inzameling enkel voor Nederlandse Kinderziekenhuizen. De Belgen kunnen hun donatie bij OLBC België van Alex Rens kwijt. Met deze RLUG wordt samengewerkt om de actie ook in België goed te kunnen coördineren.

Geen actie van Bouwsteentjes.info!
Hoewel de actie door Michiel de Ruijter (beheerder van Bouwsteentjes.info) in het leven is geroepen, staat dit los van Bouwsteentjes.info. We gebruiken de website om aandacht te vragen voor dit goede doel. De actie is via Bouwsteentjes.info naar buiten gebracht en hier zullen ook de updates verschijnen.

Wanneer willen jullie de Polybags distribueren?
Dat willen we doen in december en januari. Dit alles is afhankelijk van de beschikbaarheid van de ziekenhuizen en/of instellingen. December is voor iedereen een drukke maand. In 2018 hebben we geleerd dat dit niet altijd de beste maand is om te doneren. Dit niet alleen qua drukte, maar ook vanwege de vele andere acties en donaties in dezelfde tijd van het jaar. Door eventueel in januari te doneren, kunnen de LEGO sets ook gebruikt worden doorheen de rest van het jaar. Het uiteindelijk doel en de inzamelingsperiode blijven hierdoor ongewijzigd.

Ik wil samenwerken of in contact komen!
Dat juichen we alleen maar toe 🙂 Indien je zelf op een kinderafdeling werkt, iemand kent die daar werkt, graag samen wilt werken, ideeën en/of tips and tricks hebt, dan kun je contact opnemen met michiel@bouwsteentjes.info. Hij zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Waar koop ik LEGO Polybags?
LEGO Polybags kun je (online) kopen bij onder andere de volgende winkels: Intertoys, Toychamp, ToysXL, Top1Toys, LEGO Brand Retail Stores, MisterBricks.nl, Brickshop.nl, A-Tembo.nl, Brickking.nl, Playtoday, Brickfever, etc. Ook winkels als de Kruidvat hebben zo nu en dan Polybags te koop.

Ik wil geld doneren, kan dan?
Nee dat kan niet. We zijn geen stichting en mogen/willen daarom geen donatie in de vorm van geld ontvangen. Daarnaast willen we graag dat de kinderen een leuk bouwmoment hebben en we zijn daarom in eerste instantie enkel opzoek naar LEGO Polybags.

Tip van Flip:
Het is natuurlijk goed mogelijk om online bij een webshop één of meerdere Polybags te kopen en te laten verzenden naar het onderstaande adres. Zodoende komt het ook op de juiste plek terecht. 😉

Tot wanneer kan ik opsturen?
Het opsturen van de Polybags kan in 2019 tot en met 15 december 2019. Elke Polybag die we nadien nog ontvangen zal bewaard worden voor volgend jaar.

Waar kan ik de Polybags naartoe sturen?
Dit kan naar:

NEDERLAND

Draag een Bouwsteentje bij
Ghanastraat 10
2622GJ, Delft
Nederland

BELGIE

OLBC
Kerkstraat 19/5
3581 Beverlo
België


Verslag Draag een Bouwsteentje bij 2018

De allereerste inzamelingsactie in 2018 was een groot succes. Met ruim 1200 LEGO Polybags hebben we bij heel wat kinderen een lach op hun gezicht kunnen toveren. We hebben van de inzamelingsactie een verslag geschreven. In dit verslag is te lezen welke instellingen we hebben voorzien van een donatie, wie er hebben gesponsord en hoe de actie is verlopen. Je kunt het verslag hier vinden: Draag een Bouwsteentje bij 2018

Draag een Bouwsteentje bij

Draag jij ook een Bouwsteentje bij?

Wij willen jou vragen te helpen om de zieke kinderen in kinderziekenhuizen een mooie dag te bezorgen door een donatie te doen. Laat gerust weten wat jij van de actie vindt en of je een steentje bijdraagt. We lezen het graag in een reactie onder dit artikel of via social media.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?