Met LEGO VIDIYO introduceert LEGO voor het eerst papieren Blind Boxes. Hierdoor wil LEGO het plastic afval verminderen. Een naar onze mening goed initiatief, maar wel één met een nadelig gevolg. Het is namelijk onmogelijk te weten welk figuurtje er in een doos zit. Met een prijs van €4,99 is een gok wagen ook nog eens een dure aangelegenheid. Daarom vragen we om jouw mening!


Met LEGO VIDIYO introduceert LEGO voor het eerst Blind Boxes, doosjes met daarin een zakje met een Minifigure en accessoires. De kans is groot dat LEGO deze tend doorzet bij toekomstige Collectible Minifigures. Hoewel de doosjes volgens het bedrijf een initiatief zijn om het plastic afval te reduceren en beter voor het milieu is, brengt het een nadeel met zich mee. Er is op geen enkele manier te weten te komen welk figuurtje in een doosje zit. LEGO heeft geen code voorzien of een hint op de doosjes geplaatst waaruit afgeleid kan worden welk figuurtje je gaat kopen.

Gezien de losse figuren €4,99 kosten, is dit een kostbare gok. Niet iedereen heeft het geld liggen om meerdere doosjes te kopen en op deze manier alle figuurtje te bemachtigen. Ook als geld geen rol speelt is het zonde dat je veel meer geld uit moet geven dan nodig. Commercieel is dit natuurlijk in het voordeel van LEGO, maar klantvriendelijk is het niet. Dit nadeel heb ik ook al aangehaald in mijn LEGO VIDIYO review. Sterker nog, en dit is mijn persoonlijke mening, zie ik het gebeuren dat deze serie Minifigures om die reden minder populair blijken dan LEGO zou willen. Daarom zijn we benieuwd naar jouw mening.

LEGO VIDIYO Blind Boxes

Wat vind jij van deze Blind Boxes en de beperking te weten welk figuurtje er in een doos zit? Sta je achter het initiatief van de kartonnen doosjes, maar ben je van mening dat LEGO het verzamelen makkelijker moet maken? Zie je hier totaal geen probleem in en vind je het juist het spannendste aspect van het verzamelen? Laat jouw mening weten en discussier over dit onderwerp in een reactie.


Jouw feedback is belangrijk!

We zullen de feedback die we vanuit de community ontvangen doorgeven aan LEGO. Dit biedt geen garantie dat LEGO aanpassingen gaat maken. Wel helpt het mee om ze op de hoogte te brengen hoe erover wordt gedacht in de Belgische/Nederlandse community. Laat daarom jouw stem horen, want hoe meer feedback, hoe beter het uit kan pakken voor toekomstige producten!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?