Het is een kwestie van tijd voordat LEGO een set op de markt brengt die meer dan 10.000 onderdelen bevat. Deze LEGO 10276 Colosseum komt met een totaal aan 9036 onderdelen al aardig in de buurt en mag zichzelf de grootste LEGO set ooit noemen. Er is geen woord aan gelogen, het Colosseum is dus inderdaad kolossaal. Hieronder hebben we alle details van de set voor je op een rijtje gezet inclusief de extra voordelen voor LEGO VIP-leden.


Het LEGO 10276 Colosseum is qua onderdelen de grootste LEGO set ooit geproduceerd. De set is niet enkel kolossaal op het gebied van onderdelen, ook de afmetingen liegen er niet om. Met een hoogte van 27cm, een breedte van 52cm wide en een diepte van 59cm, is het een bakbeest te noemen. Dit geldt trouwens ook voor de prijs. Aan het Colosseum van LEGO hangt namelijk een prijskaartje van €499,99. Omgerekend komt dit terecht op €0,05 per onderdeel, maar het blijft een flink bedrag om zo even neer te leggen.

LEGO 10276 Colosseum

Voor die prijs krijgt je er hoe dan ook genoeg uurtjes bouwplezier voor terug. Het Colosseum is gebouwd op microschaal en het bouwproces is gelijk aan het verval van het Colosseum. Daardoor eindig je met de houten arena die in de negentigerjaren aan het monument toe is gevoegd. De set is ontworpen door LEGO Designer Rok Zgalin Kobe, die heeft gezorgd voor een voet waarop het Colosseum ter display staat. De voet is volledig opgebouwd met bouwsteentjes en biedt de mogelijkheid het bouwwerk makkelijk te verplaatsen. Het LEGO 10276 Colosseum heeft een verkoopadviesprijs van €499,99 en is verkrijgbaar vanaf 27 november. Tijdens het Brick Friday weekend profiteren LEGO VIP-leden van een gratis LEGO Roman Chariot set bij aankoop van het Colosseum.

LEGO 10276 Colosseum


Verkrijgbaarheid:

 • Vanaf vrijdag 27 november zal het LEGO 10276 Colosseum verkrijgbaar zijn via LEGO
 • De verkoop zal na middernacht plaats gaan vinden
 • Je profiteert van een gratis LEGO Roman Chariot set bij aankoop van het Colosseum als LEGO VIP-lid
 • Je profiteert van een gratis LEGO Dickens Tribute (zie overzicht LEGO Black Friday deals)
 • VIP-leden sparen 3750 VIP-punten bij aankoop van de set. Dit staat gelijk aan een opgebouwde korting van €25 voor een toekomstige aankoop

LEGO Roman Chariot VIP GWP

Designer Video:

Bekijk de designer video en kom meer te weten over de set dankzij de uitleg van de designer Rok Zgalin Kobe.


Officiële omschrijving:

Er is niets wat zich kan meten met de grootsheid van het Colosseum in Rome. Laat alle dagelijkse beslommeringen even voor wat ze zijn en begin aan het grootste LEGO® bouwwerk ooit (per november 2020). Dit epische model van het Colosseum met maar liefst 9036 onderdelen geeft elk gedeelte van het beroemde bouwwerk nauwgezet weer. Dankzij de authentieke details zijn het noordelijke deel van de buitenmuur en de iconische bogen goed zichtbaar. Het model bestaat uit 3 verdiepingen, versierd met Dorische, Ionische en Korinthische zuilen. De bovenverdieping is versierd met Korinthische pilasters.

Een verbluffende blikvanger
Het LEGO Colosseum (10276) staat op een ovalen basis, zodat je het model vanuit elke hoek kunt bekijken. Het is een van de grootste LEGO modellen ooit, maar kan toch gemakkelijk worden opgetild. Zo kun je vanuit elke hoek goed door de bogen kijken.

Een bouwproject om van te smullen
Het Colosseum maakt deel uit van een reeks LEGO® modellen voor volwassenen die van prachtige architectuur en doordachte ontwerpen houden. Het is ook een geweldig cadeau voor architectuurliefhebbers en LEGO fans.

LEGO 10276 Colosseum

 • Breng je eigen versie van het indrukwekkende Colosseum tot leven met deze boeiende en meeslepende LEGO® Colosseum (10276) modelbouwset voor volwassenen.
 • Met een ontzagwekkend aantal van 9036 onderdelen is dit model van het Colosseum de grootste LEGO® set ooit (per november 2020) – urenlange ontspanning gegarandeerd voor volwassenen die graag met LEGO stenen bouwen.
 • Iedereen met een passie voor architectuurmodellen zal de geweldige details in dit aandenken aan het Colosseum kunnen waarderen. Het model met 3 verdiepingen is versierd met Dorische, Ionische en Korinthische zuilen.
 • Ben je op zoek naar een speciaal cadeau voor een liefhebber van architectuur of geschiedenis? Dan zit je met deze bouwset zeker goed: praktisch bouwplezier met een verbluffend model van het Colosseum als resultaat.
 • Dit model van het Colosseum is ca. 27 cm hoog, 52 cm breed en 59 cm diep. Met 9036 onderdelen is dit een van de grootste LEGO® sets ter wereld, maar je kunt het model toch gemakkelijk optillen en draaien.
 • De Romeinen hadden geen batterijen nodig en jij dus ook niet! Dit model van het Colosseum wordt gevoed door verbeeldingskracht, dus je hebt geen batterijen nodig.
 • Deze set bevat rijk geïllustreerde bouwinstructies met inspirerende details over het ontwerp en de geschiedenis.

LEGO 10276 Colosseum

4.4 7 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?