De LEGO 10293 Santa’s Visit is vanaf nu te koop voor LEGO VIP leden. Ben jij LEGO VIP, dan kun je de set een halve maand eerder in huis halen. Twijfel je nog over het setje of wil je er meer over te weten komen? Hieronder lees je alles over de nieuwe LEGO Santa’s Visit set.


LEGO 10293 Santa's Visit

De winter kent zo zijn nadelen. Het is koud, het is nat, het is glad en er valt zo nu en dan sneeuw. Toch zijn er ook positieve kanten aan het seizoen. Zo is het thuis lekker behaaglijk en komen Sinterklaas en de kerstman langs om cadeaus te brengen. In het geval van deze nieuwe LEGO Winter Village set, zal de kerstman een bezoek brengen aan een gezin voor het nodige uitpakplezier. De arrenslee ontbreekt, maar dat probleem is met de LEGO 40499 Santa’s Sleigh opgelost.

De set bestaat uit een bouwbaar huis dat – vanwege de kleursamenstelling – overeenkomsten heeft met de eerder verschenen Winter Village Cottage. Het huis bevat een knusse woonkamer en een verdieping met slaapkamer voor de kleine. Een openhaard met sokken mag natuurlijk niet ontbreken. Zoals dat de gewoonte is bij Winter Village sets, is er een Light Brick toegevoegd. Ditmaal niet voor de open haard, maar voor het op laten lichten van de kerstboom. De randbouwwerken bestaan uit een kerstboom en een hekwerk met pad en een brievenbus. Er zijn vier Minifigures toegevoegd, waaronder de kerstman.

LEGO 10293 Santa's Visit

De LEGO 10293 Santa’s Visit wordt opgebouwd met 1445 onderdelen. De set is 19cm hoog, 27cm breed en 16cm diep. VIP-leden kunnen de set vanaf 16 september in de voorverkoop kopen. Voor wie geen VIP lid is, moet wachten tot 1 oktober. De set zal tijdelijk exclusief via LEGO te koop zijn en nadien ook in de reguliere handel te vinden zijn. De prijs van de set bedraagt €99,99.


Details & verkrijgbaarheid


LEGO Creator Expert 10293 Santa’s Visit
 • Thema: LEGO Creator Expert (18+)
 • Setnr: 10293
 • Naam: Santa’s Visit
 • Aantal onderdelen: 1445
 • Aantal Minifigures: 4
 • Verkoopadviesprijs: €99,99
 • Releasedatum: 1 oktober 2021 (01:00 uur)
 • Waar te koop: Tijdelijk exclusief verkrijgbaar via LEGO.com
 • Afmetingen: 19cm hoog, 27cm breed en 16cm lang
 • Bijzonderheden: VIP voorverkoop vanaf 16 september

LEGO 10293 Santa's Visit

Verkrijgbaarheid
 • Vanaf donderdag 16 september zal de LEGO 10293 Santa’s Visit te koop zijn voor LEGO VIP-leden
 • Vanaf vrijdag 1 oktober zal de set voor niet VIP-leden te koop zijn
 • De verkoop start om 01:00 uur
 • De set is tijdelijk exclusief via LEGO.com en de LEGO Brand Retail Stores te koop
 • VIP-leden sparen 750 VIP-punten bij aankoop van de set. Dit staat gelijk aan een opgebouwde korting van €5,00 voor een toekomstige aankoop

LEGO 10293 Santa’s Visit – Designer Video


In de video komt LEGO Designer Chris McVeigh aan het woord en verteld meer over de LEGO 10293 Santa’s Visit set. Zo kom je meer te weten over de ontwikkeling van de set en het idee erachter. Hij laat eveneens de set meer in detail zien en toont hij je de verschillende speelfuncties.


Officiële omschrijving


LEGO 10293 Santa's Visit

Droom je van de perfecte kerstavond? Met deze LEGO® Bezoek van de Kerstman (10293) modelbouwset krijgen de feestdagen een magisch tintje. Dit project voor volwassenen is een ideale manier om tijd met elkaar door te brengen. Bouw het gedetailleerde kersthuis en ontdek alle accessoires voordat je het op een mooi plekje neerzet.

Een model vol tradities
Bekijk alle elementen die Kerstmis zo speciaal maken. Er hangen sokken boven de open haard, er staan een bord met koekjes en een glas melk klaar voor de Kerstman en er is zelfs een plekje aan tafel voor hem vrijgehouden. Buiten het huis vind je details zoals een kerstboom waarvan de lampjes oplichten wanneer je zachtjes op de boom drukt. De feestelijke sfeer wordt helemaal compleet met de cadeautjes, de brievenbus en de bouwbare takken onder het ‘besneeuwde’ dak.

Een kerstproject om van te smullen
Het Bezoek van de Kerstman maakt deel uit van de LEGO Winterdorp collectie, een reeks feestelijke modelbouwsets met kerstthema voor volwassenen.

LEGO 10293 Santa's Visit

 • Geniet van een magische bouwervaring met deze LEGO® Bezoek van de Kerstman (10293) bouwset. Ontdek alle traditionele details rondom het bezoek van de Kerstman met een betoverend kersthuis om neer te zetten.
 • De set bevat 4 minifiguren: vader, moeder, dochter en de Kerstman, zodat je eindeloze knusse kerstdagen met het hele gezin kunt naspelen. Kijk hoe de Kerstman via de schoorsteen in de open haard belandt.
 • Bekijk alle feestelijke details aan de binnenkant. Zo hanger er sokken boven de open haard, staan er een bord met koekjes en een glas melk klaar voor de Kerstman en zijn door het hele huis cadeautjes verstopt.
 • Dit model ziet er vanuit elke hoek prachtig uit, waardoor het de perfecte blikvanger voor tijdens de feestdagen is. Bewonder bijvoorbeeld de schattige keuken met bouwbare keukenmachine.
 • Geef jouw kerstdecoraties een feestelijke gloed. De kerstboom heeft een verlichtingssteen (inclusief batterij) die oplicht wanneer je op de boom drukt.
 • Ben je op zoek naar een leuk kerstcadeau? Deze modelbouwset is ideaal voor LEGO® fans of voor een volwassene of familielid die graag een modelbouwset van een prachtige blikvanger zou krijgen.
 • Dit kersthuis om te verzamelen is ca. 19 cm hoog, 27 cm breed en 16 cm diep. Het achterste dak kan naar buiten worden gedraaid, zodat je nog beter bij de slaapkamer op de eerste verdieping kunt.
 • Dit bouwbare verzamelmodel van een kersthuis maakt deel uit van de LEGO® Winterdorp collectie, een reeks creatieve bouwsets in kerstsfeer die zijn ontworpen voor volwassen bouwfans.

Laat van je horen!

We zijn benieuw wat jij van deze LEGO Creator Expert 10293 Santa’s Visit set vindt? Vind je de set geslaagd en ga je hem kopen, ben je niet overtuigd of moet je de set eerst in het echt zien voordat je een besluit kunt nemen? We lezen graag jouw mening in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?