Eerder dit jaar gingen er geruchten rond over het verdwijnen van de LEGO Baseplates. We hebben op 15 april in dit artikel al laten weten dat we denken dat ze niet gaan verdwijnen, maar voorzien worden van een nieuwe verpakking. Wij hadden het bij het juiste einde. LEGO heeft zojuist laten weten dat ze de LEGO Baseplates voorzien van een nieuwe verpakking.


In het statement dat je hieronder kunt lezen, laat LEGO weten dat ze niet van plan zijn de productie van de Baseplates te beëindigen. In tegenstelling tot dat, zal er een nieuwe verpakking gebruikt worden die duurzamer is. Daardoor zijn ze verplicht de artikelen van een nieuwe EAN te voorzien. Dit hadden we al vermeld in ons artikel, maar het is toch fijn om bevestiging te krijgen vanuit The LEGO Group. De Baseplates zullen vanaf maart 2022 een nieuw nummer en verpakking krijgen. Hieronder een kort overzicht van de Baseplates en de veranderingen.

  • LEGO 10700 Green Baseplate wordt de LEGO 11023 Green Baseplate
  • LEGO 10701 Grey Baseplate wordt de 11024 Grey Baseplate
  • LEGO 10714 Blue Baseplate wordt de LEGO 11025 Blue Baseplate
  • LEGO 11010 White Baseplate wordt de 11026 White Baseplate

LEGO Baseplates

Er is niet gecommuniceerd over eventuele prijsverhogingen voor deze producten. Ook is er niets gecommuniceerd over andere producten die een dergelijke aanpassing gaan krijgen. Wel heeft LEGO laten weten dat ze vanaf 2022 sets gefaseerd gaan voorzien van papieren zakjes met LEGO steentjes. Hierdoor zullen de plastic zakjes gaan verdwijnen.

Officiële statement TLG

Over the next few months you will likely see some products with “retiring soon” branding or perhaps a local retailer reporting that they are no longer able to order certain products. We want to share ahead of time that there is no need to be alarmed about baseplates.
In 2022, baseplates will be changing from their current plastic packaging to more sustainable paper packaging. Besides packaging, there are no additional changes with the LEGO baseplates and you will still be able to get the same colors and sizes in 2022 that you can purchase today. You can expect to see the new packaging around March 1, 2022.


Laat van je horen!

Ben jij blij om te horen dat LEGO de productie van Baseplates niet beëindigd maar ze voorziet van een nieuwe verpakking? We lezen ook graag wat je vindt van de inzet van The LEGO Group om duurzamere verpakkingen te introduceren. Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?