Ken jij de Build a Mini (BaM) functionaliteit die je enkel in LEGO Stores kan vinden? De BaM laat toe om met verschillende onderdelen zelf je Minifigures samen te stellen. Regelmatig zijn hier nieuwe en unieke onderdelen te vinden. Dit tot groot ongenoegen voor personen die geen LEGO Store in de buurt hebben. In de toekomst zal dit probleem verleden tijd zijn en maakt LEGO Build a Mini binnenkort online beschikbaar.


De LEGO Stores zijn niet alleen geliefd wegens de mogelijkheid om je LEGO set(s) fysiek aan te kopen, maar ook vanwege Pick a Brick (PaB) en Build a Mini (BaM). De PaB is als het ware een muur gevuld met verschillende onderdelen. Deze service is eveneens online beschikbaar en krijgt binnenkort een update. Meer hierover kan je lezen in het LEGO Pick a Brick en Bricks & Pieces artikel. Build a Mini bestaat daarentegen uit een zuil die barstensvol Minifigure onderdelen en accessoires gevuld is.

LEGO Build a Mini binnenkort online beschikbaar
Build a Mini zuil zoals te vinden in de LEGO Stores

Build a Mini binnenkort online

Zoals aangehaald, kun je met BaM zelf je Minifigures te samenstellen met verschillende onderdelen en accessoires, waaronder unieke onderdelen. Echter, deze service is alleen in de LEGO Stores beschikbaar. Tot groot ongenoegen natuurlijk, want niet iedereen heeft een LEGO Store in de buurt of de mogelijkheid om hier naartoe te gaan. Dit in combinatie met de huidige omstandigheden, heeft LEGO doen besluiten om LEGO Build a Mini binnenkort online beschikbaar te stellen.

LEGO Build a Mini binnenkort online beschikbaar

Hoe werkt Build a Mini?

Net zoals in de fysieke winkels kan je online via de BaM sectie van de LEGO webshop, eigenhandig je Minifigures samenstellen. Er is keuze uit verschillende Minifigure onderdelen, waardoor het principe hetzelfde werkt als in de LEGO Brand Retail Stores. Een Minifigure wordt samengesteld door te kiezen uit benen, bovenlichaam en een hoofdje. Deze kan je afwerken met een haarstukje of ander onderdeel dat je op het hoofd kan plaatsen. Hiernaast mag je nog een accessoire toevoegen die je zelfgemaakte Minifigure kan gebruiken.

LEGO Build a Mini binnenkort online beschikbaar


Lancering online Build a Mini

De online Build a Mini zal eerst in Europa en Azië uitgerold worden als een proefproject. Er zal nadien gekeken worden naar het uitbreiden van de service. Het proefproject begint met de BaM onderdelen uit 2019 en 2020 en de onderdelen van 2021 en 2022 zullen hier nadien aan toegevoegd worden. De onderdelen van BaM zullen enkel beschikbaar zijn voor deze service en zijn dus niet te bestellen via Pick a Brick PaB. De prijzen in Europa zijn nog niet bevestigd, maar het samenstellen van een Minifigure zal je waarlijk €1,66 kosten. Kies je voor drie Minifigures – net zoals in de fysieke winkel – zal dit waarschijnlijk €4,99 gaan kosten.

LEGO Build a Mini binnenkort online beschikbaar


Laat van je horen!

Wat vind jij ervan dat LEGO de Build a Mini ook online beschikbaar zal stellen? Lijkt dit jou een goede toevoeging en ga je hiervan gebruik maken? Mocht dit jou een overbodige functie zijn, laat dan gerust weten waarom. We lezen graag jouw mening in de reacties.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?