Zojuist heeft The LEGO Group aangekondigd dat ze de Pick a Brick en Bricks and Pieces services samen gaan voegen. De samenvoeging moet zorgen voor een betere ervaring, snelle verzending en belangrijker nog, de mogelijkheid om te profiteren van eventuele promoties.


LEGO Pick a Brick

Heb jij wel eens gebruikgemaakt van de Bricks and Pieces en/of Pick a Brick services op de LEGO webshop (LEGO Shop@Home)? Dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat het twee aparte services zijn met elk hun voor- en nadelen. Daarnaast zijn de services best log in gebruik en niet altijd even klantvriendelijk. Maar daar komt binnenkort verandering in.


Pick a Brick en Bricks & Pieces worden samengevoegd

The LEGO Group heeft aangekondigd dat ze de twee services samen gaan voegen tot één nieuwe services (Pick a Brick) waarbij gebruiksgemak voorop staat. Deze samenvoeging zal resulteren in snellere verzending van onderdelen, meer onderdelen die je in één order kan bestellen en een gestroomlijndere ervaring. Daarnaast zal de nieuwe Pick a Brick service (PaB) het mogelijk maken om te profiteren van eventuele promo’s en aanbiedingen. Ook zullen de prijzen van de onderdelen goed op elkaar afgestemd worden. Hier zijn enkele uitzonderingen (bijzondere kleuren, prints, etc.) bij mogelijk, maar in feite zal je voor dezelfde soort onderdelen een gelijke prijs betalen ongeacht de kleur.

LEGO Pick a Brick interface (1)


Bestellen via Pick a Brick

De verandering maakt het mogelijk om tot 200 verschillende onderdelen (kleurvariaties worden gezien als aparte onderdelen) te bestellen tot een max van 999 exemplaren per onderdeel. Hierdoor kunnen met name MOC-bouwers straks zonder beperkingen online hun Pick a Brick “beker” vullen. De onderdelen die beschikbaar zijn via Pick a Brick zullen twee labels krijgen, namelijk “Bestseller” en “Standard”. Het verschil zit hem in het land van waaruit wordt verzonden.

In beide gevallen zullen de onderdelen in een aparte winkelmand geplaats worden. Hierdoor is het direct duidelijk binnen welke categorie de onderdelen vallen (bestseller of standard) en wat je kan verwachten qua verzending en eventuele verzendkosten alsook het totaalbedrag voor de onderdelen die je wil bestellen.

  • Bestseller onderdelen worden vanuit Polen verscheept en het verzenden zal tussen de 7-10 dagen in beslagnemen. Deze orders worden voorzien van een Track and Trace code. Alle orders boven een bepaald minimum (waarschijnlijk €12) genieten gratis verzending. Voor orders onder dit minimum worden verzendkosten in rekening gebracht (waarschijnlijk €3).
  • Standard onderdelen worden vanuit Billund verscheept en het verzenden zal tot 28 dagen in beslagnemen. Deze orders worden niet voorzien van een Track and Trace code. Alle orders boven een bepaald minimum (waarschijnlijk €12) genieten gratis verzending. Voor orders onder dit minimum worden verzendkosten in rekening gebracht (waarschijnlijk €6).

Lancering nieuwe Pick a Brick service

De nieuwe PaB service is vanaf februari beschikbaar in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Er wordt door LEGO aangegeven dat ze de eerste tijd wat langere verzendtijd verwachten vanwege drukte. Er wordt ook aangegeven dat ze de service de komende tijd gaan monitoren, zodat ze eventuele kinderziektes kunnen opsporen en verhelpen.

LEGO Build a Mini


Pick a Brick Hub

Er komt ook een nieuwe pagina beschikbaar op LEGO Shop@Home die ze de Pick a Brick Hub noemen. Hier zullen meer services aan toegevoegd worden, waaronder Build a Mini (BaM). Zodeonde kun je nu ook online Minifigures samenstellen zoals dat ook mogelijk is in de LEGO Stores. De unieke onderdelen voor deze service zijn enkel via BaM verkrijgbaar en worden niet via Pick a Brick verkocht. Voor meer info over BaM, verwijzen wij je graag naar ons ‘LEGO Build a Mini binnenkort online‘ artikel.


Laat van je horen!

Wat vind jij van het samenvoegen van deze twee services? Ben je hier tevreden over, vond je het hoognodig of kon je prima overweg met de services zoals ze nu zijn? We lezen ook graag als dit de eerste keer is dat je van deze service hoort. Ben je van plan er gebruik van te maken of spreekt dit jou niet aan? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?