Altijd al willen weten hoe het is om in de schoenen van onze redactieleden te staan? Dan is misschien een flinke teug van de wisseldrank Polyjuice misschien iets voor jou. Maar pas op. In LEGO Harry Potter 76386 Polyjuice Potion Mistake gaat het bij Hermione Granger flink mis. Is het dus wel verstandig om deze set in huis te halen? Je leest het in deze review.


De LEGO Harry Potter 76386 Polyjuice Potion Mistake de minst dure set van de nieuwe modulaire reeks van het Hogwarts Kasteel, maar je krijgt een goed gevulde doos voor je geld. De toiletruimte wordt opgebouwd uit twee zakjes, maar er zitten ook drie unieke minifigures in de set, een goudkleurige Minifig van Harry Potter en 2 willekeurige Wizard Tiles (ik had helaas twee dezelfde). Verder vind je in de doos een instructieboek en een stickervel voor de spiegels.


De Minifigures


Harry Potter, Ron Weasley en Hermione Granger maken zich op om zich te veranderen in Gregory Goyle, Vincent Crabble en Millicent Bulstrode. Ze hebben daarvoor de haren van hun slachtoffers gestolen en aan een wisseldrankje toegevoegd. Voor de gelegenheid hebben zij zich al de nieuwe 2021 uniformen van Slytherin gestoken. Zodra ze hun wisseldrank gedronken hebben, kan de verandering ingezet worden. Bij Harry en Ron kun je de hoofden van de Minifigures omdraaien en ze een nieuw kapsel geven. Dit maakt hun minifigures bijzonder uniek. Bij Hermione is er iets anders aan de hand. Zij deed per ongeluk een kattenhaar in haar drankje met een wel heel beestachtig eindresultaat. Hiervoor is een nieuw kattenkop-element toegevoegd. Vanwege deze bijzondere wissel-elementen, zijn het stuk voor stuk interessante Minifigures geworden.

LEGO Harry Potter 76386 Polyjuice Potion Mistake LEGO Harry Potter 76386 Polyjuice Potion Mistake

Harry Potter, de hoofdrolspeler van het verhaal, heeft LEGO toegevoegd aan de minst dure set van de zomerrelease. Op die manier kunnen de Harry Potter-fans deze goudkleurige Minifig vrij gemakkelijk aan hun collectie toevoegen. Net als de andere Golden Minifigures, ziet ook Harry er stralend uit.

LEGO Harry Potter 76386 Polyjuice Potion Mistake LEGO Harry Potter 76386 Polyjuice Potion Mistake

Polyjuice Potion Mistake


Hoewel de LEGO Harry Potter 76386 Polyjuice Potion Mistake een kleine set is, zit het boordevol details. Zowel de toiletruimte als de wasbakken zijn een goede representatie van toiletruimte in de film. Met name de wasbakken zijn leuk en afwisselend om te bouwen. De middelste van de drie kun je zelfs optillen.

LEGO Harry Potter 76386 Polyjuice Potion Mistake

Als deze set gecombineerd wordt met LEGO Harry Potter 76389 Chamber of Secrets, kun je via deze route een Minifigure naar beneden laten glijden. Dat zie je ook al als je deze ruimte opbouwt. Wat dat betreft heeft LEGO goed over deze set nagedacht, in tegenstelling tot LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter (zie review). Verder zijn er toffe accessoires aanwezig, zoals een ketel om de drankjes in te brouwen, verschillende ingrediënten en een beker met polyjuice potion (wisseldrank).


Conclusie


LEGO Harry Potter 76386 Polyjuice Potion Mistake

Size matters gaat niet altijd op, want dit kleine setje heeft grootste aantrekkingskracht. Het is een set boordevol details, verwijzingen en mooie extra’s. Drie exclusieve Minifigures die elk nog een verborgen identiteit hebben zijn natuurlijk al bijzonder. Daarnaast krijg je bij deze set maar liefst twee Wizard Tiles en als klap op de vuurpijl een Golden Minifigure van Harry Potter. Daarnaast combineert deze set op alle fronten perfect met LEGO Harry Potter 76389 Chamber of Secrets. Het enige minpunten aan deze set is dat hij vrij klein is en vanwege het modulaire karakter ook erg rechttoe-rechtaan. Tevens is het niet de meest uitdagende set om te bouwen. Maar dat wordt overschaduwd door alle andere hoogtepunten.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?