In het verleden hebben we dit LEGO Ideas 4½-Litre 1927-31 Bentley ‘Blower’ project al eens uitgelicht. Vandaag kunnen we melden dat het project de 10.000 supporters heeft bereikt en zich daarmee kwalificeert voor de eerste LEGO Ideas review van 2021. Hieronder vatten we het project samen zodat je een idee hebt wat je ervan kunt verwachten.


De Bentley 4,5 Litre is een iconische auto. Dit niet zozeer omdat er veel races mee gewonnen werden, maar vanwege de toewijding van Bentley en zijn team van coureurs om er een overwinning mee in de wacht te slepen. De toewijding werd in 1928 beloond, toen de Bentley Blower de 24 uur van Le Mans won. Vanwege deze overwinning en het uiterlijk van het model, heeft Bencroot19 besloten er een LEGO Ideas inzending van te maken.

Het model bestaat uit een combinatie van LEGO en LEGO Technic onderdelen. De bouwer heeft 8 maanden gewerkt om het model zo accuraat mogelijk na te bouwen. De auto is voorzien van een werkend stuurmechanisme, dat lijkt op die in de echte auto. De motorkap is van het model af te nemen zodat de motor en het stuurkolom zichtbaar worden. De voorwielen zijn voorzien van een positieve camber stand, zoals ook bij het echte model het geval is. Zodra de auto vooruit wordt geduwd zal de krukas ronddraaien.

LEGO Ideas 4½-Litre 1927-31 Bentley ‘Blower’

LEGO Ideas 4½-Litre 1927-31 Bentley ‘Blower’

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas 4½-Litre 1927-31 Bentley ‘Blower’ project heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste LEGO Ideas reviewronde van 2021 Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas 4½-Litre 1927-31 Bentley ‘Blower’ project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?