Update: In januari 2021 haalde dit project de grens van 10K supporters, maar hij viel in de laatste ronde af waardoor de set niet geproduceerd werd door LEGO. De ontwerper blijft niet bij de pakken zitten en heeft zijn ontwerp opnieuw ingediend en jawel! De set heeft weer in een mum van tijd de grens van 10K supporters behaald, dankzij een grote fanbase in Rusland weliswaar.


LEGO Ideas heeft een nieuw record te pakken. Dit Baba Yaga project van Artem Biziaev, wist namelijk binnen 24 uur de 10.000 supporters te behalen. Daarmee stoot het Minecraft van de troon. De inzending is van dezelfde maker als de LEGO Ideas Hyrule Castle. Hij weet dus hoge ogen te gooien bij LEGO fans. Lees hieronder alles over deze mogelijk toekomstige LEGO set.


Sprookjes heb je in alle soorten en maten. Disney weet ze vaak zoetsappig te houden, terwijl de gebroeders Grimm het zoetsappige overboord gooien. Slavische (Oost-Europeaanse ) sprookjes zijn van een ander kaliber. Ze zijn wellicht iets minder populair in het westen van Europa of in andere werelddelen, maar genieten desondanks veel aanzien. Baba Yaga is één van de bekendste karakters uit deze Slavische mythology/sprookjes/folklore.

LEGO Ideas Baba Yaga

Baba Yaga is een heks als geen ander. De bezem wordt gebruikt waarvoor die bedoeld is, vliegen kan ze er niet op. Ze beweegt zich voort in een mortier/vijzel waarbij ze de stamper gebruikt als roer. Met een bezem gemaakt van berkenhout veegt ze haar sporen uit. Je snapt, ze is daardoor nagenoeg niet te traceren. Tenzij ze dat wilt natuurlijk. Ze woont in een hut op kippenpoten, die graag de rug toekeert aan vreemdelingen en het liefst naar het bos kijkt. Met een norse persoonlijkheid en eigenlijk een naar karakter, hoef je geen hulp van haar te verwachten. Tenzij je van nature een zeer goed en lief karakter hebt, dan kan ze nog wel eens verrassend behulpzaam uit de hoek komen.

LEGO Ideas Baba Yaga

Alles wat je net hebt gelezen, is terug te vinden in dit LEGO Ideas project. Hut op kippenpoten? Check! Bezem om te vegen? Check! Mortier en stamper om te vliegen? Check! Kanshebber om als LEGO set uitgebracht te worden? Twijfelachtig, gezien Slavische sprookjes niet echt kindvriendelijk zijn. Maar het LEGO Ideas team heeft vaker onverwachte keuzes gemaakt, dus wie weet ligt er volgend jaar een heuse Baba Yaga set in de winkel.

LEGO Ideas Baba Yaga

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Baba Yaga project heeft zich weten te kwalificeren voor de derde LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten derde LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Baba Yaga project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Denk je dat het een kans maakt of acht je die klein? We lezen jouw mening in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?