The Hobbit is een klassieker. Hoe doe je zo’n boek meer eer aan dan als voorgestelde LEGO set in de vorm van een boek met daarop een Smial? Volgens fan-designer Saabfan is dat exact de manier als het hoort. Zijn LEGO Ideas Bag End heeft de 10.000 supporters bereikt op LEGO Ideas en strijdt nu om als LEGO set uitgebracht te worden.


Wie fan is van J.R.R. Tolkien en The Hobbit, weet dat Smials zeer luxe onderkomen zijn voor Hobbits. Het zijn niet zomaar gaten in de grond met een deur, maar herbergen meer dan dat. Luxueus wonen, dat is wat Hobbits graag doen. Saabfan heeft het huis van Bilbo Baggins, Bag End, op een zeer interessante manier tot set verwerkt en weet daarmee 10.000 LEGO fans te overtuigen het project te steunen.

LEGO Ideas Bag End

Waar LEGO al eens een soortgelijke set heeft uitgebracht onder de naam ‘An Unexpected Gathering’, zijn de verschillen tussen de set en dit project groot. Het meest opvallende is dat Bag End op een boek gebouwd is, voorzien is van alle kamers die je kunt verwachten en netjes afgewerkt is. Het dak kan worden afgenomen om het interieur te onthullen en speelplezier te vergroten. Het geheel bestaat uit 2964 onderdelen en bevat Minifigs van Bilbo Baggins en Gandalf the Grey.

LEGO Ideas Bag End

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Bag End project heeft zich weten te kwalificeren voor de derde LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten derde LEGO Ideas Review 2020

4.2 6 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?