Het LEGO Ideas Bangladesh National Parliament staat sinds 31 juli op LEGO Ideas en heeft nu al de 10.000 supporters bereikt. Het project is de 27e dat zich weeet te kwalificeren voor de tweede LEGO Ideas reviewronde van 2020.


Het Bangladesh National Parliament is ontworpen door architect Louis I. Kahn, die bekend stond om zijn gebouwen met ruïneachtige en monolithische uitstraling. Omdat er nog geen Architecture set is verschenen van één van de vele iconische gebouwen van Bangladesh, heeft de fan-designer dit project ingediend.

LEGO Ideas Bangladesh National Parliament

Het Bangladesh National Parliament is een van de beste gebouwen die Louis I. Kahn heeft ontworpen. De constructie begon in 1961 en werd in 1982 afgerond. De architect heeft het volledige gebouw nooit met eigen ogen mogen aanschouwen omdat hij voor de tijd overleden was. Het project is in stijl van de LEGO Architecture sets. De maker heeft getracht de kenmerken van het gebouw zo goed mogelijk in LEGO vorm na te bootsen. Er is geen informatie over de hoeveelheid onderdelen die gebruikt zijn.

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Bangladesh National Parliament project heeft zich weten te kwalificeren voor de tweede LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten tweede LEGO Ideas Review 2020

2.5 2 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?