Het eerste project dat het startschot geeft aan een nieuwe reviewronde is het LEGO Ideas Boeing 737 Passenger Plane. Dit project plaatst zich als eerste kandidaat in de derde reviewronde van 2020. Of deze ronde eveneens een recordaantal kandidaten weet te bereiken valt vooralsnog af te wachten. 


De fan-designer van dit project kwam tot een opvallende conclusie. Tot op de dag van vandaag heeft LEGO nog geen enkele realistisch vliegtuig op Minifigure schaal uitgebracht. Met zijn inzending hoopt hij hierin verandering te brengen met een volledig uit onderdelen opgebouwde LEGO Ideas Boeing 737 Passenger Plane. Het model bevat zo goed als alle functies die het echte model kent zoals o.a. werkende vleugelkleppen, inklappend landingsgestel, een volledig ingericht interieur en nooduitgangen.

LEGO Ideas 737-500 Passenger Plane

Doordat de Boeing volledig is opgebouwd uit onderdelen kan het interieur volledig benut worden met zitplaatsen voor de passagiers. Vooraan is er een volledig ingerichte cockpit, terwijl er achteraan in het vliegtuig zich toiletten bevinden. Om dit gevaarte makkelijk te transporteren kan je de vleugels afnemen en kan de romp in drie gespitst worden. De set komt met drie crew members en zes passagiers. Voor wie wil kan het powerfunctions -nu Powered Up- toevoegen om de motoren te laten draaien.

LEGO Ideas 737-500 Passenger Plane

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Boeing 737 Passenger Plane project heeft zich weten te kwalificeren voor de derde LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten derde LEGO Ideas Review 2020

3.3 6 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?