Het LEGO Ideas DNA Double Helix is het volgende project dat voldoende supporters achter zich weet te vergaren. De inzending stoot nu door naar de eerste LEGO Ideas reviewronde van 2021 en maakt nu kans om een echte set te worden. Meer over dit project in dit artikel.


Wat is het geheim des levens? Wat bepaald hoe we eruitzien en welke lichamelijke kenmerken we bezitten? En nog straffer, hoe komt het dat LEGO Minifigures eruitzien als LEGO Minifigures? Juist, dat is het LEGO DNA. Met dit LEGO Ideas Double Helix project, wordt er bewezen dat LEGO Minifigures ook erfelijk materiaal bevatten 😉 Het bestaan van DNA, oftewel Desoxyribonucleïnezuur, werd ontdekt door een zekere biochemicus met de naam Johann Friedrich Miescher. Doorheen de geschiedenis werden tal van nieuwe ontdekkingen gedaan die verband houden met DNA en in 1952 werd het DNA Double Helix ontdekt.

LEGO Ideas DNA Double Helix

Dit project bevat een eerbetoon aan de ontdekking en de ontdekker ervan. De inzending bevat namelijk Minifigures van Rosalind Franklin, James Watson, Maurice Wilkins en Francis Crick, de ontdekkers van de structuur van het DNA. In de inzending is de DNA Double Helix nagebouwd met LEGO onderdelen en is er een laboratorium waar het onderzoek heeft plaatsgevonden toegevoegd. Deze inzending bevat de nodige elementen om het DNA te vormen en bestaat uit ongeveer 3000 onderdelen.

LEGO Ideas DNA Double Helix

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas LEGO Ideas DNA Double Helix project heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas DNA Double Helix project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?