Het LEGO Ideas Exploratorium project van EndlessAges heeft 10.000 supporters weten te vergaren. Daarmee kwalificeert het zich voor de 2e LEGO Ideas reviewronde van 2020.


Door de gebruikte elementen en kleuren, ademt het Exploratorium aan alle kanten steampunk uit. Het is een fictief bouwwerk waar onderzoek gedaan wordt naar de oceanen en de ruimte.

LEGO Ideas Exploratorium

Het gebouw kan opengeklapt worden zodat de binnenkant onthuld wordt. Hierdoor komen bepaalde functies naar voren en wordt de speelbaarheid verhoogd. Daarnaast zorgt het uitklappen voor een breed bouwwerk dat er groter uitziet dan het is. Een aantal verwerkte speelfuncties zijn het uitschuiven van de telescoop, het bedienen van het door stoomaangedreven rad, de kraan en het bedienen van de onderzeeër. De mechanismen zijn stoomaangedreven en doen daardoor ouderwets aan. Het bouwwerk bestaat uit 2996 onderdelen en bevat acht Minifigures.

LEGO Ideas Exploratorium

LEGO Ideas Exploratorium

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Exploratorium project heeft zich weten te kwalificeren voor de tweede LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten tweede LEGO Ideas Review 2020

4.5 11 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?