De LEGO Ideas projecten die de 10K bereiken volgen elkaar snel op. Ditmaal is de LEGO Ideas James Webb Space Telescope dat de 10.000 supporters weet te bereiken. De inzending plaatst zich in de derde LEGO Ideas Review van 2021 en maakt hierdoor kans om geselecteerd te worden als een echte LEGO set.


De James Webb Space Telescope (JWST) zal eind dit jaar (als de lancering niet uitgesteld wordt) door NASA gelanceerd worden. De JWST is een optische infraroodtelescoop waarmee onderzoek wordt gedaan naar sterrenstelsels die kort na de oerknal werden gevormd en om te bepalen hoe de oudste sterrenstelsels zijn geëvolueerd. De telescoop is zodanig groot dat de hij opgevouwen moet worden om te gelanceerd te worden. Speciaal voor deze gelegenheid en het feit dat dit de grootste ruimtetelescoop ooit is, heeft fan-designer Tonysmyuncle dit LEGO Ideas project ontwikkeld. In deze inzending is de JWST opgebouwd met 18 beweegbare 6-hoekige panelen en verschillende belangrijke subsystemen. Net zoals de echte telescoop kan deze LEGO versie opgevouwen worden voor transport naar de ruimte.

LEGO Ideas James Webb Space Telescope

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas James Webb Space Telescope project heeft zich weten te kwalificeren voor de derde LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten derde LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas James Webb Space Telescope project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?