Het LEGO Ideas Knight Rider – KITT project van Jimmi-DK heeft de 10.000 supporters weten te bereiken. Hierdoor zal LEGO het project beoordelen en kijken of het als LEGO Ideas set uitgebracht gaat worden.


In de tijd dat er nog maar weinig tv zenders beschikbaar waren, was de serie Knight Rider een vaste prik op de vrijdagavond bij de TROS. Van de originele serie uit de jaren 80 zijn 90 afleveringen gemaakt. De hoofdrolspelers van de serie waren Michael Knight en zijn auto KITT. KITT staat voor Knight Industries Two Thousand.

LEGO Ideas Knight Rider - KITT

KITT beschikt over kunstmatige intelligentie waardoor hij kan praten en nadenken als een mens. Tijdens het praten knippert er een rode equalizer balk op het dashboard. De auto is zo goed als onverwoestbaar en zit vol met allerlei technische gadgets. Van deze gadgets waren de Turbo Boost en de scanner in de voorbumper, de Anamorphic Equalizer, de bekendste. Jimmi-DK heeft een poging gewaagd om de omgebouwde Pontiac Firebird Trans-Am uit 1982 om te vormen tot een LEGO model waarin alle karakteristieke kenmerken van KITT naar voren komen. Het model bestaat uit 883 onderdelen.

LEGO Ideas Knight Rider - KITT

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Knight Rider – Kitt project heeft zich weten te kwalificeren voor de tweede LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2020

5 2 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?