Update:

Dit voorheen uitgelichte project heeft de 10.000 supporters weten te bereiken op LEGO Ideas. Dat betekent dat LEGO het project zal beoordelen in de LEGO Ideas review. We hebben dit artikel daarom voorzien van een update.

Het LEGO Ideas Knight Rider – KITT project van Jimmi-DK heeft de 10.000 supporters weten te bereiken. Hierdoor zal LEGO het project beoordelen en kijken of het als LEGO Ideas set uitgebracht gaat worden.

LEGO Ideas Knight Rider – KITT

LEGO Ideas Knight Rider - KITT

In de tijd dat er nog maar weinig tv zenders beschikbaar waren, was de serie Knight Rider een vaste prik op de vrijdagavond bij de TROS. Van de originele serie uit de jaren 80 zijn 90 afleveringen gemaakt. De hoofdrolspelers van de serie waren Michael Knight en zijn auto KITT. KITT staat voor Knight Industries Two Thousand.

LEGO Ideas Knight Rider - KITT

KITT beschikt over kunstmatige intelligentie waardoor hij kan praten en nadenken als een mens. Tijdens het praten knippert er een rode equalizer balk op het dashboard. De auto is zo goed als onverwoestbaar en zit vol met allerlei technische gadgets. Van deze gadgets waren de Turbo Boost en de scanner in de voorbumper, de Anamorphic Equalizer, de bekendste. Jimmi-DK heeft een poging gewaagd om de omgebouwde Pontiac Firebird Trans-Am uit 1982 om te vormen tot een LEGO model waarin alle karakteristieke kenmerken van KITT naar voren komen. Het model bestaat uit 883 onderdelen en is 33,6 cm lang.

Natuurlijk is het even afwachten tot de uitslag van de LEGO Ideas review of LEGO daadwerkelijk wat in dit project ziet. Wil je meer weten over dit project? Dan kun je hem ook bekijken bekijken op LEGO Ideas. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten.

Jouw mening telt!

Wat vind jij van de LEGO Ideas Knight Rider – KITT? Zie jij het zitten om zoiets aan de verzameling toe te voegen of word je er niet enthousiast van? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media