Aan raketten, Space Shuttles en andere ruimtevaartuigen is er binnen het portfolio van LEGO geen gebrek. Maar al die voertuigen worden bestuurd door astronauten. Fan-designer Legotruman vindt dat het daarom tijd is voor een eerbetoon aan de mannen en vrouwen die zich in een baan om de aarde bevinden en deze voertuigen besturen en repareren. Zonder hun zouden de ruimtemissies niet mogelijk zijn.


De bouwbare astronaut is een eerbetoon aan de mannen en vrouwen die op avontuur zijn gegaan in de leegte van de ruimte. Waar LEGO voornamelijk bouwbare ruimtevaartuigen en raketten aan de man weet te brengen, zullen ruimtevaartfans een NASA Extravehicular Mobility Unit (EMU) inclusief Manned Maneuvering Unit (MMU) vast kunnen waarderen.

LEGO Ideas LEGO Astronaut

De MMU is gebruikt door Bruce McCandless II die tevens te zien is op de iconische foto’s van een astronaut in het pak in een ruimtewandelingsmissie. Tegenwoordig gebruiken de astronauten de pakken en hetzelfde systeem nog steeds bij ruimtemissies. De bouwbare astronaut met EMU en MMU is voorzien van diverse bewegingsmogelijkheden en speelfuncties.

Een korte samenvatting van het project:

  • De astronaut heeft 12 gewrichten en beweegbare vingers zodat diverse poses nagebootst kunnen worden
  • De helm is voorzien van twee lampen aan beide kanten van de helm
  • De MMU heeft in- en uitklapbare handvatten voor de besturing en is voorzien van een camera
  • Er zijn prints van NASA en de missie aangebracht zoals dat ook bij het echte ruimtepak het geval is
  • Het model is 25 x 20 x 30 Studs (20.5 x 15.6 x 25 cm)
  • Het project is opgebouwd met 927 onderdelen

LEGO Ideas LEGO Astronaut

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas LEGO Astronaut project heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas LEGO Astronaut project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt of spreekt dit jou niet aan? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?