Nummer 29 is een feit! LEGO Ideas My LEGO Totoro bereikt de grens van 10.000 stemmen en mag hierdoor naar de eerste review ronde van 2021. De set is gebaseerd op de legendarische studio Ghibli film ‘My Neighbour Totoro’.


De Japanse filmstudio Ghibli film heeft verschillende animatiefilms uitgebracht die zelfs door Disney geprezen wordt. De animatiefilms staan bol van de fantastische handgetekende achtergronden, fantasierijke-verhalen en kleurrijke personages. Legotruman, die je ongetwijfeld kent van de ‘Vincent van Gogh: Starry Night’ inzending, heeft één van de animatiefilms uitgekozen en er een LEGO MOC op gebaseerd. ‘My Neighbour Totoro’ is uitgebracht in 1988 en gaat over twee zusjes die samen met hun vader een zomer doorbrengen op het Japanse platteland.

De LEGO Ideas inzending bestaat uit 869 onderdelen en bevat een LEGO Totoro (116 onderdelen), een Cat Bus (718 onderdelen), twee Minifiguren, een kleine blauwe Totoro en een bushalte. De LEGO Totoro is ongeveer twee keer zo groot als de Minifiguren, zodat het waarheidsgetrouw geschaald is zoals in de animatiefilm. Elke poot van de Cat Bus kun je afzonderlijk bewegen zodat je met de set kan lopen en/of springen. Het dak is ook afneembaar zodat je de Minifigures in de bus kan plaatsen. Voor de mensen die meer geïnteresseerd zijn in de animatiefilm, kan je sinds januari 2021 terecht op Netflix voor alle films van de Ghibli film studio.

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas My LEGO Totoro project heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2021


Wat vind jij?

We lezen graag wat jij van dit My LEGO Totoro project vindt? Zie je hier graag en set van verschijnen of laat het je koud? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?