Het aantal inzendingen dat de 10K stemmen weet te bereiken volgen elkaar snel op. Het achtste project dat zich weet te plaatsen is het LEGO Ideas Night at the Museum. Dit project voegt zich bij de andere kandidaten van de LEGO Ideas reviewronde van 2020.


Update:

Dit voorheen uitgelichte project heeft de 10.000 supporter weten te bereiken op LEGO Ideas. Dat betekent dat LEGO het project zal beoordelen in de LEGO Ideas review. We hebben dit artikel daarom voorzien van een update.

Night at the Museum is een komedie uit 2006. De film is gebaseerd op het kinderboek Night at the Museum uit 1993 geschreven door Milan Trenc. Doordat de film zo succesvol was, zijn er nog twee vervolgen verschenen. Carlierti heeft een LEGO versie ontworpen op basis van het eerste deel van de filmreeks. Het project bestaat in totaal uit zo’n 2900 onderdelen.

LEGO Ideas Night at the Museum

Het verhaal gaat over Larry Daley. Bij Larry mislukt alles. Zijn vrouw heeft hem verlaten, zijn zoon heeft geen vertrouwen in hem en bij elke nieuwe werkgever houdt hij het geen week vol. Hij wordt aangenomen als nachtwaker bij het Natuurhistorisch Museum. Het lijkt een makkelijke baan, maar niets is minder waar. Door de aanwezigheid van een oud Egyptisch kleitablet, komt elke avond het museum tot leven. De drie vorige nachtwakers stelen het kleitablet. Larry moet ervoor zorgen dat het tablet en de museumstukken voor zonsopkomst weer in het museum aanwezig zijn, anders zullen alle museumstukken tot stof vergaan.

LEGO Ideas Night at the Museum

Carlierti heeft getracht om het Museum in een LEGO vorm te gieten. De LEGO set bestaat uit een aantal losse modules. De voorkant is helemaal in stijl nagebouwde en de binnenkant van het Museum is open gelaten, om zodoende de scenes uit de film te kunnen nabootsen. Het project bevat alle hoofdrolspelers zoals Larry Daley, Theodoore Roosevelt, Dr. McPhee, Sacagawea, Akmenrah, Attila de Hun en de Nanofiguren Jedediah en Octavius. Natuurlijk mag Rexy de Tyrannosaurus ook niet ontbreken.

LEGO Ideas Night at the Museum

Natuurlijk is het even afwachten tot de uitslag van de LEGO Ideas review of LEGO daadwerkelijk wat in dit project ziet. Wil je meer weten over dit project? Dan kun je hem ook bekijken op LEGO Ideas. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten.