Het LEGO Ideas Queen – The Miracle Express is het 22e project dat het weet te schoppen tot de eerste LEGO Ideas reviewronde van 2020.


Muziek en LEGO. Dat deze combinatie een goede match kan zijn bewees het project van Kevinszeto al. Zijn Beatles project – de LEGO Ideas 21306 Yellow Submarine – werd uitgebracht als LEGO set. Nickernator hoopt dit nog eens dunnetjes over te doen met de Queen – The Miracle Express.

LEGO Ideas - Queen - the Miracle Express

In 1989 stond Queen 10 weken in de Top 40 met het nummer Breakthru. In de videoclip van dit nummer zien we de bandleden spelend op een treinwagon door het Britse landschap rijden. De treinwagon wordt voortgetrokken door een GWR 2884 Class 2-8-0 stoomlocomotief met tender. Tijdens de videoclip haalt vooral Freddie Mercury de meest vreemde fratsen uit op de treinwagon. Geïnspireerd door deze videoclip heeft nickernator er een LEGO versie van gemaakt. Naast de Miracle Express bevat deze set ook nog vier Minifigs in de vorm van Freddie Mercury, Brian May, John Deacon en Roger Taylor. De mysterieuze gemaskerde vrouw – gespeeld door Debbie Lang – is ook aan de set toegevoegd.

LEGO Ideas - Queen - the Miracle Express

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Queen The Miracle Express project heeft zich weten te kwalificeren voor de tweede LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2020

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?