Het LEGO Ideas Rubik’s Cube is het volgende project dat voldoende supporters weet te vergaren. Op het eerste zicht lijkt dit een eenvoudige Rubik’s Cube, maar niets is minder waar.


Een Rubik’s Cube zal iedereen ongetwijfeld al eens in handen hebben gehad. Deze 3D-combinatie puzzel werd in 1974 uitgevonden door de Hongaarse professor, Ernö Rubik. Het doel van de puzzel is simpel, zorg dat alle vlakken van de kubus uit dezelfde kleur bestaat. Hiervoor bevat de kubus een intern mechanisme waardoor je de rijen en kolommen in verschillende richtingen kunt draaien. De uitdaging bestaat erin om dit zo snel mogelijk te doen en in zo min mogelijk stappen.

De fan-designer wilde graag een werkende LEGO Rubik’s Cube maken. Iets wat voor heel wat trial and error zorgde. Na drie keer zijn project te herzien, is hij erin geslaagd een werkende versie te bouwen. Net zoals een echte Rubik’s Cube, heb je een mechanisme om de rijen en kolommen te draaien. Dat dit naar LEGO vertaald is kan absoluut als en knap staaltje werk beschouwd worden. Nu is het aan het LEGO Ideas reviewteam om te bepalen of deze Rubik’s kubus goed genoeg is om als echte set te verschijnen.

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Rubik’s Cube project heeft zich weten te kwalificeren voor de derde LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten derde LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Rubik’s Cube project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?