Het veertiende LEGO Ideas project dat zich weet te plaatsen voor de tweede reviewronde van 2020 is een feit. Het betreft de LEGO Ideas Sheriff’s Safe with Combination Lock. Hieronder vatten we de inzending inclusief heel wat visuals en een filmpje samen.


De fan-designer Il Buono is – na het bekijken van een aantal spaghettiwesterns – de uitdaging aangegaan om van LEGO een werkende kluis met combinatieslot te maken. Het was volgens Il Buono wel even puzzelen hoe dit het beste vertaald kan worden naar LEGO, maar uiteindelijk is het een geslaagde uitdaging geweest. De kluis met combinatieslot is volledig werkend en kan naar eigen voorkeur aangepast worden qua combinatie van cijfers. Mocht je de combinatie nou vergeten zijn, dan kun je de kluis ook nog openbreken met een Brick Separator. Het mag dan geen ideaal middel zijn om de felbegeerde en gelimiteerde Mister Gold veilig te stellen, maar kan het goed dienen als puzzel.

LEGO Ideas Sheriff's Safe with Combination Lock

De kluis is compact, maar biedt genoeg ruimte voor een aantal objecten die elke zelfrespecterende cowboy op zak heeft om veilig te stellen. De kluis heeft 24 combinaties die je naar gelang zelf in kunt stellen. Een handig bouwbaar boekje kun je gebruiken om de code in te noteren. De kluis met randbouwwerken bestaat in het geheel uit 546 onderdelen.

LEGO Ideas Sheriff's Safe with Combination Lock

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Sheriff’s Safe with Combination Lock project heeft zich weten te kwalificeren voor de tweede LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten tweede LEGO Ideas Review 2020

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?