Ook de tweede reviewronde van 2020 komt redelijk vol te zitten met projecten die de 10.000 supporters hebben bereikt. Met de LEGO Ideas Southwest 737-800 die zich aan het rijtje toe weet te voegen, staat het aantal kandidaten voorlopig op 16 stuks.


Volgens de fan-designer worden liefhebbers van allerhande voertuigen op hun wenken bediend door LEGO. Er verschijnen regelmatig auto’s en treinen, maar een groot bouwbaar vliegtuig op Minifigures-schaal blijft al jaren uit. Tijd dat daar verandering in komt volgens BigPlanes-Customs. Met deze Southwest 737-800 hoopt hij een LEGO Ideas set te kunnen realiseren die liefhebbers van luchtvaart een voldaan gevoel biedt.

LEGO Ideas Southwest 737-800

Het model is een Southwest Airlines 737-800NG (Boeing 737 Next Generation) die ontwikkeld is in de negentiger jaren met een eerste vlucht in 1997. Een jaar later zette Southwest Airlines het vliegtuig in voor commerciële doeleinden. Tot op de dag van vandaag wordt het vliegtuig nog geproduceerd en gebruikt. Southwest Airlines is gekozen vanwege de kleurstelling om zodoende wat kleur in het model te kunnen verwerken. Mocht LEGO uiteindelijk kiezen een sets als dit uit te brengen, dan is de mogelijkheid aanwezig dat er een andere niet aan een maatschappij gebonden kleurstelling gebruikt wordt.

LEGO Ideas Southwest 737-800

Het is niet bekend hoeveel onderdelen er zijn gebruikt voor het vliegtuig. Wel geeft de an-designer aan welke functies hij heeft verwerkt.

  • Volledig interieur
  • Werkend landingsgestel
  • Werkende welvingskleppen
  • Een ruim voor vracht/bagage
  • Gemotoriseerde motoren
  • Modulair voor makkelijke toegang tot zitplaatsen
  • Split scimitar winglets voor een “duurzamere” vlucht

LEGO Ideas Southwest 737-800

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Southwest 737-800 project heeft zich weten te kwalificeren voor de tweede LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten tweede LEGO Ideas Review 2020

1 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?